Rıdvan Can

Vanspor'u sahipsizlikten kurtarın…

Rıdvan Can

Sahipsizlik bu şehrin ve takımının kaderi olmamalı. Köşe yazıma böyle talihsiz bir giriş yapmak istemezdim; ama takımın geldiği nokta beni bu "Sahipsizlik" cümlesini yazmaya mecbur etti. Geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi bu sezonda da başkan ve yönetiminin seçiminde geç kalınan Vanspor’da aynı senaryo yaşanıyor.

Özellikle sosyal medya üzerinde alay konusu olan Vanspor’un durumu içler acısı. Vanspor’un grubunda hemen hemen tüm takımlar transfer çalışmalarını tamamlayarak, kamp hazırlıklarına başlarken, bizler ise Vanspor'un akıbeti ne olacak diye merak ediyoruz.

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele edecek olan ve maddi imkansızlıklar nedeniyle zor günler geçiren Vanspor’da geçen haftasonu yapılan olağanüstü genel kurul adeta bütün umutları yerle bir etti. Uzun süredir yönetim krizinin yaşandığı Vanspor'da olağanüstü genel kurulda çoğunluk sağlanamadığı için kongre yapılmayınca kulüp kapanmanın eşiğine geldi.

Kongreye büyük umutlarla giden yaklaşık 50 kadar taraftar yine hüsran yaşayarak, hayal kırıklığıyla solunu terk etti.

DURUM VAHİMDİR BEYLER

Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, yaptığı basın açıklamasıyla istifa kararı almış kesinlikle yokum demişti. Peş peşe yapılan kongrelerde fiyasko ile tamamlanınca takım fes edilme noktasına geldi. Ortada ne başkan, ne yönetim, ne de futbolcu var. Vanspor cephesinde bunlar yaşanırken, şehir ise bu konuda sessizliğini koruyor. Vanspor'u kendine dert edinen taraftarlar ise olan biteni uzaktan umutsuz bir şekilde seyrediyor. Yazık, Türk futbolunun köklü kulüplerinden olan ve şehrini profesyonel liglerde temsil eden Vanspor'un itibarını zedelemeye kimsenin hakkı yok; olmamalıdır.

YA FES YA DEVAM

Yeni sezonda ilimizi TFF 2’nci Lig Kırmızı Grup’ta temsil edecek olan takımımız Vanspor'un hafta sonu yapılacak olan son kongresinde aday çıkmadığı takdirde kulübün fes edileceğini belirtmek isterim. Vanspor'un yok olmaması için buradan "SON ÇAĞRIMIZI" Yapalım;

Başta Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Mehmet Emin Bilmez, olmak üzere, ilçe belediyeleri, şehrin ileri gelenleri, yöneticileri, iş adamları, siyasiler, parti temsilcileri ve spor kamuoyunu hafta sonu yapılacak kongrede görmek istiyoruz. 

GÖZLER KONGREDE

Vansesi Gazetemizin değerli okuyucuları ve sevgili takipçiler iyi bilir; birçok yazımda "HER VALİ KENDİ ŞEHRİNİN TAKIMININ TARAFTARIDIR" yorumunu yapmışızdır. Bugünde yine aynı düşüncelerimi bu satırlarda Sayın Vali Mehmet Emin Bilmez'e aktarıyorum. Sayın Valim artık bu şehrin takımı için bir şeyler yapma zamanı gelmiştir. Defalarca dile getirmemize rağmen takıma sahip çıkan olmadı. Bunu bir kez daha hatırlatmakta yarar görüyorum. "Her Vali, görev yaptığı ilin spor takımının taraftarıdır" Bizde istiyoruz ki, sizlerde Vanspor'un yanında olun ve ilimizi yöneten, ekonomisine yön veren iş insanları sizlerin öncülüğünde hafta sonu TSO'da yapılacak kongrede, Vanspor'un yanında olsunlar. 

Son zamanlarda Van'ın gündemini meşgul eden en önemli konuların başında Vanspor geliyor. Bizler sporun içinde olan, Vanspor sevdalıları olarak, bizi gören herkes, Vanspor’un içler açısı durumunu soruyor.

VANSPOR FESİH Mİ OLACAK?

Bunun cevabını tüm Vanlılar ve taraftarlar gibi bizlerde merak içinde bekliyoruz. Bu hafta sonu yapılacak kongrede bizlerde sürpriz bir gelişmeye şahitlik etmek istiyoruz. Bu yüzden Sayın Valim binlerce taraftarın gözü kulağı sizde olacaktır.  Umarım bu çağrımız tarafınızca mutlu bir haberle bizlere geri döner.

İlimizin marka değeri olan Vanspor’un sahipsiz bırakılmayacağına inanıyorum…

Yazarın Diğer Yazıları