Rıdvan Can

VANSPOR'DAN AĞIR MAĞLUBİYET

Rıdvan Can

Temsilcimiz Silahtaroğlu Vanspor'un, Sivas ve Bayburt maçlarında aldığı farklı mağlubiyetler sürpriz değil...

Sonuçta takımın kapasitesini biliyoruz. Sezon başında kurulan ve  alternatifsiz bir kadroya sahip oluşundan sezon başında herkesin ortak düşüncesi “Vanspor ligde kalsın, küme düşmesin yeter” diyenlerin oranı %99’un altında değildi. Başta kulüp yöneticileri olmak üzere hepimiz bu düşüncedeydik. Sivas maçına kadar her şey yolunda gidiyordu. Her şey toz pembe görünümündeydi. Ya sonra önce Sivas sonrasında ise Bayburt maçlarında peş peşe alınan farklı mağlubiyetler ve bu mağlubiyetler  moralleri  bozdu.

Bayburt maçı uzun süre akıllarda kalacak ve unutulmayacak bu ağır mağlubiyet  Vanspor  tarihine kara leke olarak yazıldı. Ne olursa olsun bu skor bu şehrin takımına yakışmadı. Açık konuşmak gerekirse Vanspor'un seri galibiyetler sonrası ligde takılacağını düşünüyordum ama 5-0'lık hazin sonucunu  beklemiyordum.

Namağlup unvanımızı kaybettiğimiz Sivas maçını il dışında olduğumdan dolayı izleme imkanım olmadı. Van'da oynanan Zonguldak Kömürspor kupa maçını tribünden, Bayburt maçını ise TRT Kurdi'den canlı izleme imkânım oldu. Kupa maçını es geçiyorum. Fakat Bayburt maçı hezimeti pek unutulacak gibi değil, Van'a ve Vanspor'a yakışmayan bu mağlubiyet herkes gibi bizleri de derinden üzdü. Burada kimseyi suçlayacak veya savunacak değiliz. Yukarıda belirttiğim gibi takımın kapasitesi ve gücü budur.  Bu mağlubiyette bir suçlu aranacaksa herkes ortak ve herkes suçlu...

"REHAVET VE AŞIRI MOTİVASYON KURBANI"

Oysa her şey iyi giderken bizler gerek köşe yazılarımızla gerekse katıldığım programlarda uyarılarımızı yapmıştık. Fazla motivasyon aşırı övgü sosyal medya paylaşımları vs. bunlar takıma fayda yerine zarar verir. Daha ligin başındayız ve zorlu rakipler var dedik. Maalesef uyarılarımız göz ardı edildi ve korktuğumuz başımıza geldi. Yapacak bir şey yok…

Her maç gibi bu maçta geride kaldı. Telafisi var mı? Var. O yüzden Bayburt maçını unutup önümüze bakmalıyız.  Önümüzde daha çok zorlu haftalar var.  Sarıyer ve Çorum maçları öncesi acil önlemler ve radikal kararlar alınmaz ise, Sarıyer ve Çorumspor maçlarından da hezimetle ayrılmamız muhtemeldir.

"GEREKLİ DERSLER ALINMALI"

Her mağlubiyette olduğu gibi Bayburt karşısında hem oyun hem de farklı mağlubiyetten alınacak önemli dersler var. Umarım herkes üzerine  düşeni yapar.

"SARIYER MAÇINA ODAKLANMALIYIZ"

Cumartesi günü Van Atatürk Şehir Stadyumunda Sarıyer'i ağırlıyoruz. Puan cetvelinde her ne kadar alt sıralarda olsa da dikkat edilmesi gereken bir rakip, bizim bu maçtan mutlak suretle üç puanla çıkmamız lazım. Sarıyer ligde istediği sonuçları alamayan bir takım iyi konsantre olmalıyız.

Teknik direktör Saffet İşler ve ekibi sezon başından beri tüm olumsuzluklara rağmen bu takımı en iyi şekilde hazırladı. Sarıyer maçına da en güzel şekilde hazırlayacaktır. Ben her şeye rağmen teknik heyet ve futbolcu kardeşlerime  inanıyorum.

Sarıyer karşısında takımımıza canı gönülden başarılar diliyoruz.

Öte yandan bölgesel amatör ligde ilk maçlarına çıkan temsilcilerimiz Van Gölüspor ve Yolspor’a da başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları