Rıdvan Can

Vanspor lige hazır mı?

Rıdvan Can

Öncelikle geride bıraktığımız mübarek kurban bayramı nedeniyle Vanspor sevdalıları ve taraftarları başta olmak üzere sevgili Vansesi Gazetesi okuyucuları ve değerli Van halkının geçmiş bayramını kutluyorum.

Yazımın başlığın da belirttiğim gibi Vanspor lige hazır mı? Değil mi? Bu sorunun cevabını ligin ilk 5 haftasında saha içi performansı ve alacağı sonuçlarla daha net görebileceğimizi söyleyebilirim.

Uzun bir aradan sonra TFF 2'nci ligde mücadele edecek olan temsilcimiz Vanspor Futbol Kulübü kadrosuna birçok yeni isim kattı. 

Vanspor Teknik direktör Hasan Erkin Şimşir öncülüğünde birinci etap kamp dönemini Van'da, ikinci etap kamp dönemini ise Erzurum'da geçirdi.

Erzurum kampında üç hazırlık maçı yapan Vanspor, yenilenen kadrosu ile bir beraberlik iki mağlubiyet aldı. 1 Eylül'de oynayacağı Bandırma maçı öncesi hazırlık maçlarında alınan sonuçlar pek umut vermedi.

2019-2020 sezonunun başlamasına 10 gün kaldı.

Yeni sezonda Şampiyonluk hedefleyen Vanspor 10'a yakın transfer yaparak, Van ve Erzurum kampını en iyi şekilde tamamladı. Erzurum kampını tamamlayan Kırmızı- Siyahlılar

Van'a döndü.  Kırmızı-Siyahlılar 1 Eylül'de Bandırmaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına Şahabettin Özarslaner tesislerinde devam edecek.

Vanspor'un hazırlık maçlarında aldığı sonuçlara takılmamak lazım. Hazırlık maçlarında alınan sonuçların önemli olmadığını, skordan ziyade sahada teknik direktör Hasan Erkin Şimşir'in istediklerinin ne kadarının yapıldığına önem verenlerdenim. Çünkü hazırlık maçlarının sonucundan çok takımın uyum süreci, lig maçları ve transferlerin saha içi performansı önemlidir. Yukarıda da belirttiğim gibi takıma yeni futbolcular katıldı. Futbolcular her ne kadar kampta hazırlık maçlarında oynasalar da lig maçlarının havası farklı olur. Bu yüzden bu takımın en az üç, beş lig maçı oynaması lazım. O zaman bu takımın öz eleştirisini yapabiliriz.

Yazarın Diğer Yazıları