İdris Ortakaya

Van'ın simgesi Vansesi Gazetesi

İdris Ortakaya

Bir asıra yakın şanlı bir geçmişi olan Vansesi Gazetesinin kurucularından sayın Remzi Perihan beyefendiyi rahmet ve minnetle anıyorum. Van'ın gelişiminde yapmış olduğu hizmetlerin yanında bırakmış olduğu bu eseri Vansesi Gazetesi'nin yayın hayatını devam ettiren hayırlı evlat Erdal Perihan kardeşimi de cani gönülden kutluyorum. Türkiyede bir asıra yakın yayın hayatında dim dik ayakta kalan gazete sayısı birkaç taneyi geçmez. Bu eser Van için bir onur ve gurur kaynağıdır. Bende markalaşan Vansesi Gazetesinin yazarı olmaktan dolayı onur duymaktayım.

Geçmişte de bir çok ödüllerle taçlandırılan Vansesi gazetesi Türkiye'de çok az gazeteye nasip olan üst üste Türkiye birinciliği, Türkiye ikinciliği ödülleri almış yapmış olduğu haberlerle TV kanallarında öncelikli ve tartışılır haberleri olmuştur. Bugün de gazetemiz, Van Radyocular Derneği tarafından düzenlenen 2016 yılı Vanın en başarılıları yarışmasında en başarılı gazete dalında  birincilik ödülüne layık görüldü. Bu onur verici başarıya katkı sunan ve emeği geçen her kesi canı gönülden kutlar, başarılarının devamını dilerim.

Gazetemiz yazarlarından Rıdvan Can'ın Türkiye Spor Yazarları Derneği'nden aldığı birincilik ödülüde gücümüze güç katmıştı.

9. Ocak 2017 tarihinde EGE  VEB TV- EGE Serhat TV ve KAYA HABER AJANSI tarafından İzmir'de düzenlenen yılın en iyileri yarışmasında 2016 yılının en iyi gazetecisi olarak ben İdris Ortakaya ödüle layık görüldüm. Bana taktim edilen ödülü Vansesi Gazetesi adına aldım. Ödülü Vansesi çalışanları ve okurlarına armağan ettim. Tarafsız, her düşünceye fırsat veren Vansesi, Devletten yana ilkeli bir duruş sergileyen, Van'ın ve ülkenin her türlü sorunlarını cesur bir şekilde dile getiren Vansesi önemli bir gazetedir. Bu gazetenin mensubu olmak bir ayrıcalıktır.

Sevgili müdürümüz sayın İkram Kali bey benim siyasi anlamda kafamın dağılması için bir takım önerilerde  bulunuyordu. Erciş'in fıkralarını yaz diyordu bana. Kelemin (lahananın) faydalarını yaz. Kartolun (patates) faydalarını yaz. Biraz siyasetten uzaklaş diyordu. Bu gün sayın müdürümün istediğini yaptım. Siyaset dışı bir yazıyı kaleme aldım. Ancak siyaset hayatımızın her alanına girmiştir. Hiç bir şeyi siyasetten ayrı düşünemeyiz. Siyaset özünde namuslu, dürüst, ahlaklı ve ülkesini her şeyden ve her kesten daha çok seven insanların yapması gereken bir iştir.

Her şeye rağmen umutlarımızı yitirmeden, ülkemizdeki tüm siyasi partilerin başta yönetim kadroları ve üyleri nitelikli, kaliteli, ahlaklı, namuslu, dürüst ve ülkesini her şeyden ve her kesten daha çok seven insanlardan oluşmasını yüce Allah'tan dilerim. Saygılarımla.

Yazarın Diğer Yazıları