Rıdvan Can

TEBRİKLER VANSPOR

Rıdvan Can

Sezon başından beri dile getirdiğimiz Vanspor ruhu ve oyun anlayışı Pendikspor karşısında kendini gösterdi.  Sezona kötü başlayan ve bunu ligde 9 kupada 1 toplamda 10 maçta alışık hale getirerek bir türlü istikrarı yakalayamayan temsilcimiz Vanspor kendisinden beklenen patlamayı İstanbul'da Pendikspor'u 5-3 yenerek yaptı. Teknik heyet ve futbolcuların son haftalarda kendilerine gelen eleştirilerden dersler çıkartıp Pendikspor karşısında takım ruhunu yeniden yakalamalarıyla gūzel bir galibiyet aldı. Galibiyetin yanı sıra Vanspor'un gol yolundaki en önemli ayağı Utku Şen'in Mamak karşısında iki Pendikspor karşısında ise 3 gol atması da camia adına sevindirici oldu. İstanbul deplasmanında alınan 5–3'lük galibiyet herkes gibi bizleri de ziyadesiyle mutlu etti. Bu güzel oyun ve galibiyetten dolayı teknik heyet ve futbolcuları tebrik ediyorum.

Bireysel anlamda kalitelerine inandığımız, bildiğimiz futbolcu gurubunun Pendikspor maçına gelene kadarki performansları 3–4 oyuncunun haricinde hayal kırıklığı yaratmıştı. Yeterli olmasına rağmen beklentileri karşılamayan takım kadrosunun yanında en çok tartışılan isimlerin başında gol yollarında bir türlü golle buluşamayan golcülerimiz vardı. Mamak maçıyla gol orucunu bozan Pendik maçıyla da kaydettiği üç golle bunu perçinleyerek, adeta şeytanın bacağını kıran Utku Şen başta olmak üzere alınan bu güzel galibiyetin  futbolcuları ve  bilhassa Serhat hocayı psikolojik olarak rahatlatmış olduğunu düşünüyorum..

SEVİNELİM AMA ABARTMAYALIM

Evet haftalar sonra Vanspor kendine yakışanı yaparak, net bir skorla haftayı üç puanla kapattı.

Bu maç geride kaldı…

Şimdi önümüze bakma zamanı…

Sevinelim, ama abartmayalım…

Çünkü önümüzdeki süreç zor…

Onun için yere sağlam basmalı Mamak maçıyla başlayan Pendik maçıyla devam eden çıkışımızı bundan sonra ki, maçlarda da devam ettirmeliyiz.

SIRADA ELAZIĞSPOR VAR

Yarın (Çarşamba) 10 puanlı 16'ncı sırada bulunan ligin zayıf takımlarından Elazığspor'u konuk edeceğiz. Bu maçtan da galibiyetle ayrılırsak ilk 2 için umutlarımızı yeşertmiş olacağız.

Mamak ve Pendik galibiyetlerinin anlam kazanması açısından Elazığspor'u da yenerek, haftayı üç puanla taçlandırmamız gerekiyor.

Başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları