Rıdvan Can

Hoş Geldin Vanspor

Rıdvan Can

Van Büyükşehir Belediyespor geçtiğimiz hafta sonu yaptığı olağanüstü genel kurulda Servet Yenitürk güven tazeleyerek, yeniden kulüp başkanı olurken yapılan tüzük değişikliğiyle de Van Büyükşehir Belediyespor ismi değiştirilerek, Vanspor Futbol Kulübü oldu.

 

GİTTİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR GELDİ VANSPOR

Yıllarca Van Büyükşehir Belediye bünyesinde Van'ı profesyonel futbol liginde temsil eden Van Büyükşehir Belediyespor artık yok. Yukarıda belirttiğim gibi hafta sonu yapılan kongrede isim ve logo değişikliği yapıldı ve bundan sonra ki, sezonlarda Van'ı profesyonel futbol liginde Vanspor Futbol Kulübü temsil edecek. Yıllarca Van futboluna hizmet veren ve şampiyonluklar yaşatan, bünyesinde ise birçok Vanlı futbolcu yetiştiren Van Büyükşehir Belediyespor'un uzun yıllar Van'ı profesyonel futbol ligde temsil etmesine rağmen sırf belediye takımı olduğu için sponsorluk desteği verilmiyordu. Bu nedenle gerekli desteğin ve sponsorlukların gelmesi için Vanspor Futbol Kulübü adını aldı. Belki  bu vesile ile beklenen destek gelir.  Bu yüzden isim değişikliği kararını doğru buluyorum.

Bu alınan karar kimine göre yanlış kimine göre doğru olabilir. Herkesin düşüncesine ve fikrine saygı duymak lazım. Sonuçta hepimizin ortak düşüncesi Vanspor'un başarısı ve tekrar o eski günlerine kavuşmasıdır. 

 

YİNE PAS GEÇTİLER

Yıllardır Vanspor'u ve kongreleri takip eden biriyim. Vanspor kongrelerinde görmek istediğimiz yüzleri maalesef bu kongrede de göremedik. Bu yüzleri ancak seçimlerde meydanlarda görüyoruz. Burada değinmek istediğim konu her seçim döneminde Van'ı ve Vanspor'u ağzından düşürmeyen, "Dün dündür, bugün bugündür" demeyi şiar edinen ilin değerli milletvekilleri başta olmak üzere, siyasetçileri, şehrin protokolü ve Vanlı iş adamları yine bir Vanspor kongresini pas geçtiler. Neyse ki, Allah'tan şu sosyal medya var da hiç değilse kongrenin ardından çektikleri telgraf ve mesajlarla duygularını ifade ederek, Vanspor Futbol Kulübü yönetimini kutlamayı ihmal etmiyorlar.

 

YİNE BÜYÜK YÜK YENİTÜRK'TE OLACAK

Kongre öncesinde şampiyonluk hedefi doğrultusunda önemli transferler yapan başkan Yenitürk, mevcut kadroyu koruyarak, takımı şampiyon yapan teknik direktör Hasan Erkin Şimşir ile devam kararı alması çok doğru hamlelerdi. Geçen sezon olduğu gibi yeni sezonda da büyük sorumluluk Yenitürk'te olacak.

 

TAKIM İSMİ TAMAM FAKAT LOGO OLMAMIŞ

Şehrini temsil eden futbol kulüplerinin logoları ve armaları bulunduğu şehrin kültürünü ve karakterini yansıtan en önemli unsurlardır. Van, futbol tarihi boyunca Kırmızı-Siyah rengini benimsemiştir. Vanspor için hazırlanan logo maalesef olmamıştır...

 

VAN AMATÖRÜNE ÖNEM VERİLMELİ

Bir yandan tesisleşme diğer yandan da Vanspor'a kazandırılacak futbolcularla ilgili planlamalarla geleceğe sağlam adımlar atılmalı. Aynı zamanda Van amatör ve Bal Ligi futbolcularını yakından takip ederek yetenekli gençleri bulunup Vanspor'a kazandırmalı...

 

TESİSLEŞME OLMAZSA OLMAZ

Tesisleşme konusu yönetimin öncelikli görevlerinden bir tanesi olup en kısa zamanda Van futboluna hizmet edecek hamleleri gerçekleştirmeli. Altyapıdan gelecek olan futbolcular geleceğe daha iyi hazırlayabilmeleri için tesisleşme olmazsa olmazlardan olmalıdır. 

 

SPORTİF BAŞARI İÇİN ALTYAPI ŞART

Tesisleşme, iyi bir alt yapı, iyi bir planlama ile birlikte başarı yakalanabileceğini öncelikle belirtmek isterim. Bunun için sportif başarının gelmesi için iyi bir altyapıya ve tesisleşmeye sahip olunması için yönetim kolları sıvamalı ve planlı bir şekilde hayata geçirmelidir.

Vansesi Gazetesi olarak Servet Yenitürk başkanlığında oluşan yeni yönetime teknik heyete ve futbolcu kardeşlerime güzel, başarılı bir sezon diliyorum.

Hayırlı uğurlu olsun.

Yazarın Diğer Yazıları