Şahin Akçap

Helal olsun Şırnak valisine

Şahin Akçap

Bir validen söz etmek istiyorum bugün. Sıradanlığı aşmış bir validen, Şırnak Valisinden!
Öğretmenlik zor bir meslektir. Onu zor kılan da yaşadığı ülkenin zor koşullardır. O zor koşulların farkına varan Şırnak valisi bakın neler yapmış.
Gezdiği yerlerde öğretmenlerle bir araya gelen Şırnak Valisi Vahdettin Özkan en büyük sorunun öğretmenin barınma sorunu olduğunu fark etmiş. Hele bu barınma Şırnak gibi kırsalda olunca ve öğretmenlerin büyük bir bölümü de bayan olunca düşünmüş ve çare üretmiş. Aklına Milli Piyango İdaresi gelmiş, başvurarak derdini anlatmış:
"Öğretmen sıkıntıda olursa başarı oranı düşer, mutsuz olur, çaresiz görev yerini bile terk eder." Demiş.
Sessiz kalmamış Milli Piyango idaresinin yetkilileri. Milli Piyango reklâm fonundan yardım etmiş. Ve Şırnak Valisi Sayın Özkan aldığı yardımlarla Şırnak'ın eğitim noktalarına yüz elli günlük bir zaman içinde tam dört yüz adet öğretmen konut merkezi yaptırmış. Konutlarda uydu antenden, internet bağlantısına ve merkezi ısıtma sisteminden her türlü konfor sağlanmış. 
Şırnak'ta öğretmenlik yapanlar şimdi çok mutlu. Memleketinden görev yeri Şırnak'a gidenler sadece bir bavulla gidiyor ve konutuna yerleşip görevi eğitimle uğraşıyor. İnanıyorum ki Şırnak çok kısa bir sürede en başarılı öğrenciler yetiştiren ve eğitimde başarı grafiği hızla yükselen bir kentimiz olacak.
Biliyor musunuz Şırnak için korkum ne şimdi? Korkum, böyle güzel işler yaptı diye valinin kentten alınıp daha üst görevlere getirilmesi. Oysa o şimdi tüm Şırnaklının gönlünde özge bir yere sahip. Öğretmenine sahip çıkmış, eğitimdeki en önemli sorunu çözüme kavuşturmuş. 
Dileğimiz tüm valilerimizin, kaymakamlarımızın Şırnak Valisi Sayın Vahdettin Özkan gibi yaratıcı ve üretken olması. Yoktan var etmeyi bilmesi. Çaresizlik sözcüğünü silmesi!
Helal olsun sana Sayın Valim!
Helal olsun Vahdettin Korkmaz!
Helal olsun anandan emdiğin süt, bu milletin sana verdiği emek!
Lütfen örnek olmaya ve bizleri gönendirmeye devam et!
Eğitim emekçileri asla seni unutmayacaktır!

Yazarın Diğer Yazıları