Rıdvan Can

Fevri açıklamalar Vanspor'a zarar veriyor

Rıdvan Can

Bu haftaki yazımızda takımın Sarıyer karşısında aldığı galibiyetini ve oynadığı futbolun yorumu yerine gündemi meşgul eden, kulüple ilgili yaşanan olumsuz gelişmelere dikkat çekmek istiyorum.

"İstifa ediyorum" sözü kulağa pek yabancı olmadığımız bir sözdür. Bu sözü ilk kez duymuyoruz. Bu sözü bu kez de sezon başında büyük umutlarla hayallerle başkanlık koltuğuna oturan Seyithan İzsiz'den duyduk.

Yaptığı basın açıklamasıyla istifasını açıklayan Sayın İzsiz'in aldığı bu karar doğru bir karar mıydı? değil. Bu süreçte görevi bırakmamalıydı. Herkes gibi bizlerde saygıyla karşılıyoruz. Fakat itiraf edeyim; bu istifayı er yada geç bekliyordum. Çünkü kulüp içinde yönetimsel anlamda yaşanan sıkıntılar, her ne kadar dışarıya yansımasa da kulağımıza çatlak sesler geliyordu.

Sezon başı herşey güzel başladı. Ligde kalsın yeter dediğimiz takım gelinen noktada zirve ile arasında iki puanlık fark var. Burda büyük bir başarı büyük emek var bu emeği görmezden gelemeyiz. Peş peşe galip gelinen maçların verdiği moral ve motivasyonla kulüp başkanı ve yönetimi başta olmak üzere taraftarı ve şehri havaya soktu. Şehre heyecan geldi herkesin yüzü gülüyordu. Kulüp başkanı ve yönetim her galibiyet sonrası sosyal medya üzerinden "Birlikte Başaracağız" paylaşımlarıyla şehre heyecan getirdi. Taki Sivas ve Bayburt karşısında alınan ağır yenilgilere ve takımın isyan bayrağını çekmesine kadar. Bu soruyu herkes bir birine sordu. Ne oldu da futbolcular isyan bayrağını çekti?  Ne oldu da iyi giden takım peş peşe iki farklı mağlubiyet aldı? Peki ne oldu da başkan istifa etti? Evet bu soruların cevabını Sarıyer maçı sonrası başkan Seyithan İzsiz yaptığı basın açıklamasında cevapladı.

Bende ordaydım ve sayınİzsiz'in açıklamasını sonuna kadar dinledim. Kulüp yönetimi arasında ve kulüpte

ne oldu ne bitti bilemiyoruz, fakat başkan İzsiz'in açıklamaları gündemi sarstı. Bu açıklamalara mutlaka cevap gelecektir. Bu açıklamalar kimine göre doğru, kimine göre yanlıştı. Bana göre ise doğru veya yanlıştan ziyade yapılan açıklamaların sonunda kişilerin değil, Vanspor’un büyük zarar göreceği yönündedir.

Sezon başında ne demiştik;

"AKIBET AYNI OLMASIN"

O gün ki yazımı başta gazetemiz okurları ve taraftarlarımız olmak üzere herkes okumuştur. Hatta kulüp yönetiminden Sayın Akın Dinçer o gün yazımı okumuş ve beni arayarak, bu yazımla ilgili düşüncelerini paylaşmıştı. Acaba bizim yönetimde de öyle olur muyuz demişti.

İşte o yazı;

Tarihi: 25.08.2021

AKIBET AYNI OLMASIN

Vanspor'a ilk kez güçlü bir yönetim gelmiyor. Bunun örneklerini üç yıl önce Servet Yenitürk başkanlığı döneminde görmüştük.

Hatta sosyal medya üzerinden, o dönem paylaşımları Vanspor'a "SÜPER GÜÇ" diyenlerde olmuştu. Kimlerden oluşuyordu o süper güç diye adlandırılan yönetimde; Van'ın ekonomisine yön veren zengin ve güçlü isimlerin başında İş adamı Aslan Bayram, Bedrettin Gökçenay, Necmettin Çok, Abdulkahar Eraslan, Nizamettin Ağar gibi güçlü isimlerden oluşan o yönetim maalesef sezon sonunu getiremedi. O sezon Kulüp Başkanı Servet Yenitürk yine yalnız bırakılmıştı. Umarım Seyithan izsiz başkanın ve yönetimin akıbeti de o yönetim gibi olmaz.) demiştik...

Evet, "AKİBET AYNI OLMASIN" başlığıyla başkan Seyithan İzsiz'e ve yönetimine mesaj vermiştik. Maalesef "AKİBET AYNI OLDU" Başkan İzsiz 11 hafta yürüttüğü başkanlık koltuğunu bıraktı.

Yolu açık olsun.

Kimse kusura bakmasın kimse Vanspor'dan büyük değildir. Geçmişte çok gördük. Vanspor tarihinde çok başkanlar, yönetimler, hocalar ve sayısız futbolcular gibi herkes gider Vanspor kalır..!

Lig uzun maraton Çarşamba günü deplasmanda oynayacağımız Çorum maçıyla birlikte zorlu bir viraja giriyoruz. Peş peşe kritik maçlara çıkacağız. Bu yüzden bugün itibariyle takımın menfaati için yeni bir sayfa açılmalı, takıma zarar verecek beyanatlardan, kısır çekişmelerden, takımı olumsuz etkileyecek, yaklaşımlardan ve açıklamalardan şiddetle kaçınmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Vanspor'a Çorum karşısında canı gönülden başarılar diliyorum. Tüzük gereği yapılan toplantı sonrası kulüp başkanlığına atanan Mehmet Avcı’ya başarılar diliyorum. Camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Umarım Sayın Avcı'da bırakmaz..!

Yazarın Diğer Yazıları