Şahin Akçap

19 Mayıs Sevgi Bayrağı!

Şahin Akçap

Gençliğin atasına armağanı olan dev Türk Bayrağı Samsun Tütün İskelesinden atletler tarafından teslim alınarak; Amaysa, Tokat, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kayseri,  Nevşehir, Kırşehir ve Kırıkkale hattı üzerinden Ankara'ya getirilerek Cumhurbaşkanına teslim edilecek. Bayrağın üzerinde şu yazı yazılı olacak:
"Gençlikten Atatürk sevgisiyle Cumhurbaşkanına!"
Ulusal simgelerden biri olan TC kısaltılmasının tabelalardan sökülmeye kalkışıldığı bir süreçte bu yıl ki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı ilginç olacak.
Ancak bu bayramın bir özelliği de:
"Ey Türk Gençliği!" Diyen Atatürk'e,  
"Gençliğin atasına cevabı!" Gençlerimiz tarafından tek bir koruyla verilmesidir.
Karanlık bir dönemin ışıklı bir başlangıcı olan; tutsaklığa, özgürlük meşalesi yakan 19 Mayıs 1919 ülkemiz ve halkımız için büyük bir gündür. Liderlerin gençlikle buluşacağı bu günde; tek bilek ve tek yürek olmak 19 Mayıs'ın ruhuna uygun olan tavırdır. Bu kararlı tavır Reyhanlı kanlı olayını tezgâhlayanlara da anlamlı bir yanıt olacaktır.
Önemli ve çok anlamlı günlerden biri olan; insanlarımızı kaynaştıran, birleştiren ulusal bayramlarımız korunmalı, en görkemli bir şekilde kutlanmalıdır. Hiçbir sudan bahane de ulusal duygularımızı ötelememize, ertelememize neden olmamalıdır.
Bir ulusun gücünü, heyecanını çoğaltan ulusal ve dini bayramlarımızdan vazgeçmemeliyiz. 
Bayramların hayatlarımızın coşkusunu ve dinamiğini artırdığını, moralleri en yüksek seviyeye getirdiğini unutmamalıyız.
Bugün sadece okullardaki gençliğin bayramı olmamalı… Fabrikalardaki, tarlalardaki, kışladaki gençlerimizin de coşkuyla kutlayacağı bir bayrama dönüştürülmeli.
Sokaktaki yalnız ve umutsuz, madde bağımlısı, gençliğin hoyratlığının verdiği yanlışlarla bir kenar edilmiş, okuldan koparılıp kafes ardı edilmiş gençlerimize sahip çıkılmalıdır.
19 Mayıs ruhu toplumun tüm kesimlerine kazandırılmalı, gençliğin yarınlarımız olduğu bilinci korunmalıdır.
Unutma sevgili gençlik! 
Dün tecrübemiz, bugün ileri günleri planlayacağımız, yarın da başarılarımızın hasadını biçmemiz anlamını taşımaktadır.
Ne mutlu ki sana şanına yaraşır ulusal bayramın var. Yaşatmak senin ellerindedir…

Yazarın Diğer Yazıları