Afşar Çelik

Türk Musikisi'nin Yirmi Beş Yıllık Van Çınarı

Afşar Çelik

Üyesi olmaktan onur duyduğum, Van Türk Musiki Derneği, 2017-2018 sezonu çalışmalarına değerli şefimiz Ekrem Altıntaş yönetiminde başladı.

Türk Musiki Derneği Van'ın önemli kültür ocaklarından biridir.

Derneğimiz, Van'da Türk kültürünün yaşatılmasında çok önemli bir görevi yerine getiriyor.

Türk  halk kültüründe de kendine özgü bir renk taşıyan  güzel şehrimizde, Türk Musiki Derneği  her yaştan hemşerilerimize hitap ediyor.

Çocuk, gençlik, tasavvuf musikisi ve engelliler korolarıyla da Türk Musikisi'ni toplumun her kesimine başarıyla yayıyor.

Derneğimizde en sevdiğim şeylerden biri, yetkin bir profesyonelliğin, heyecanını hiç yitirmeyen amatör bir ruhla buluşması.

Ama sanırım derneğimizin asıl önemi, geleneksel Türk konukseverliğini ve şehir kültürünü, Van'a özgü haliyle yaşatması. Öyle ki derneğimizin çalışmalarına bir kez bile katılanlar kendilerini Van'ın bir parçası hissediveriyorlar.

Van Türk Musiki Derneği tam çeyrek asırdır, Türk kültürünün seçkin örneklerini Van Kalesi'nde, Toprakkale'de, Erek Dağı'nda yankılandırıyor.

O, Kökleri bin yıllara uzanan dev Türk kültür çınarının Doğu Anadolu'daki örneği .

O, Türk yurdunun hiçbir köşesinin, hiç birimize uzak olmadığını hatırlatan bir sevgi otağı.

O, bir şehri sahiplenmenin ne demek olduğunu hepimize öğreten sıcak bir yuva.

 Derneğimizin Van'ın sanat ve kültür hayatında daha nice yirmi beş yıllar boyunca bir bayrak gibi dalgalanmasını yürekten diliyor, başta şefimiz olmak üzere, Türk Musikisi'ne gönül evren bütün üyelerine de saygılarımı sunuyorum.

Yazarın Diğer Yazıları