YAZ KURAN KURSUNA İLGİ BÜYÜK

Van’da okulların tatile girmesi ile birlikte açılan yaz Kur'an kurslarına öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl "Gel Bu Yaz Kur'an-ı Gönlüne Yaz" sloganıyla açılan kurslarda, çocuklara başta Kur'an-ı Kerim olmak üzere genel ahlak kuralları öğretiliyor. Hacı Osman Camii İmamı Abdullah Acar, öğrencilere Kur’an okutmanın yanında dini bilgilerde verdiklerini belirterek, “Öğrencilerimize kurs boyunca Kur’an-ı Kerim okumanın yanında ‘İtikat, ibadet, ahlak ve siyer derslerini de veriyoruz. Bunun yanında abdest nasıl alınır ve namaz nasıl kılınır derslerini de uygulamalı olarak öğrencilerimize veriyoruz” dedi.
Yaklaşık 60 öğrencilerinin olduğunu belirten cami müezzini Aydın Karabulak, “Öğrencilerimiz farklı zamanlarda geldikleri için seviyeleri farklıdır. Bu nedenle seviyelerine göre ders veriyoruz” ifadelerini kullandı.
Öğrenciler ise kurs sayesinde hem Kuran okumayı öğrendiklerini hem de dini konularda birçok bilgiye sahip olduklarını belirterek, “Biz burada Peygamberimizin hayatını, kuran okumayı, namaz kılmayı öğrendik. Bunun için hocalarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.
İl genelinde Kur’an kursuna olan ilginin memnuniyet verici olduğunu belirten İl Müftüsü Nimetullah Arvas ise, “Merkezde 19 bin olmak üzere il genelinde 40 binin üzerinde öğrencimiz Kur’an kursumuza devam ediyor. Kur’an kursu kayıtlarımız hala devam ediyor. Ben özellikle ailelere bu ilgilerinden dolayı şükranlarımı sunuyor, kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme