YARIM ASIRDIR EKİLEMEYEN ARAZİLER EKİLMEYE BAŞLANDI

Van Büyükşehir Belediyesi, Erciş ilçesinde yaklaşık yarım asırdır ulaşımı olmayan tarım arazilerine dağ yolu açarak çiftçilerin tarlalarıyla buluşmasını sağladı.

Vansesi Haber Merkezi

Van’da tarım ve hayvancılığın canlanması ve çiftçilerin maksimum verimliliğe ulaşmasına adına Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar devam ediyor. Sulama kanalları, göletler ve arazi yollarıyla çiftçilerin üretimine katkı sunan Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Erciş ilçesi Zilan bölgesinde bulunan Kardoğan mahallesinde de 50 yıldır ulaşım problemi nedeniyle ekilemeyen 4 bin dönüm araziye ulaşım sağladı. Mahalleye 7 kilometre uzaklıkta bulunan, yaklaşık bin 900 rakımda 20 günlük çalışmayla tamamlanan 4 kilometre uzunluğundaki dağ yolu ile çiftçiler arazilerine ulaşarak ekinlerini yapabilecek.

Arazi yolundan ekin yapılacak arsaya ilk ulaşımı sağlayan Mahalle Muhtarı Ali Taş, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve emeği geçenlere teşekkür ederek arazileri yeniden ekinle buluşturmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Araziye yıllardır ulaşım sağlanamadığı için çiftçilerin verim alamadığını söyleyen Muhtar Taş, Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan çalışmayla araziye dağ yolundan ulaşabileceklerini ifade etti.

Taş, ‘‘Bu sene mahalleli olarak Büyükşehir Belediyesine müracaat ettik. Müracaatımız kabul olarak çalışma başlatıldı. Titiz bir çalışmayla arazimize ulaşım sağlayacağımız yol tamamlandı. Çiftçimiz feraha kavuştu. Yaklaşık 40-50 yıllık sorunumuz çok şükür çözüldü. Arazimizde buğday, yonca, yulaf ekeceğiz. Verimli bir arazidir. Mahsulden yana ümitliyiz’’ dedi.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığının 13 ilçe de yürütülen çalışmalarının Erciş ayağında Kardoğan mahallesinin yanı sıra Karlıyayla, İşbaşı, Hocaali ve  Evbeyli mahallelerinde de çalışmaları sürüyor.

Yorumlar 1
Tarım yapın 01 Mayıs 2022 02:08

Zor gidilen yerler de elbet ekilsin. Fakat oralardan çok önce herkes evinin önümdeki bahçeyi, sahip olduğu tarlayı veya tarlaları, köylerini ve ovalarını eksin. Ekilmemiş bir karış toprak kalmasın. 2022 ve 2023 yılları insanlık için her tür tarımsal ürün bakımından çok zorlu yıllar olacak. Hatta bundan sonra insanlığı daha zor yıllar bekliyor. Sebzecilik, meyvecilik ve her çeşit tarımsal ürünün ekimini hiç olmadığı kadar yaygınlaştırmalıyız. Kimse boş durmasın. Saksıları bile değerlendiriyorsanız tarım yapın.

Bakmadan Geçme