YAPAY ZEKA VAN TSO'DA KONUŞULDU

Van Ticaret ve Sanayi Odası, Türk Traktör ve Teknolojide Kadın Derneği işbirliğinde 'Filizlerin Mucizeleri Teknoloji ve İnovasyon Vizyon Eğitimleri' proğramı düzenlendi.

Basın Bülteni

Van TSO Erek Salonu’nda düzenlenen proğrama; Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney, Türk Traktör Eğitim ve Gelişim Ürün Lideri Zeynep Gamze Erdem, DAKA Uzmanı Emin Çakay, eğitim alanında uzman isimler ve 300’ü aşkın davetli katıldı. 2 gün sürecek eğitimde Teknolojide Kadın Derneği’nin sağlayacağı vizyon eğitimleri bilim ve teknoloji alanında uzmanlaşma adına olanaklar sağlanacak.

TAKVA: BURADA OLMANIZ ÇOK DEĞERLİ

Proğramın açılışında konuşan Van TSO Başkanı Necdet Takva, etkinliğin Van’da düzenlenmesinin değerli olduğunu söyledi.

Takva, “Türk Traktör’ün kurumsal olarak ilimizde böylesi bir etkinliğin içinde yer alması ve proğramı düzenleme arzusu, isteği ve üst düzey yönetimiyle sürece dahil olması bizleri mutlu etmiştir. Ayrıca Türkiye’nin belki de en önemli şanslarından bir tanesi olan Teknolojide Kadın Derneği’nin varlığı ve işbirliğiyle bugün burada olmaları çok anlamlı ve değerlidir. Bizde Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak uzun süredir hem kurumsal seçimlerimiz hem depremin etkisi nedeniyle bir etkinlik’te yer almamıştık. Dolayısıyla bugün düzenlenen etkinlik ile 2023 adına yeni bir başlangıç yapabileceğimizi düşünüyoruz. Burada olduğunuz için, geldiğiniz için, Van’ı önemsediğiniz için çok mutlu olduğumu belirtmek isterim.” şeklinde konuştu.

VAN TSO’YA TEŞEKKÜR

Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney “Van’a gelmeden önce çok büyük destekler aldık ve gelmemiz için çok güzel girişimler oldu. Özellikle Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Necdet Takva ve ekibinin bize kapılarını açması ve sizinle bir araya gelmemize olanak sağlamaları çok kıymetlidir. Ben tüm katılımcılara katılımları için teşekkür ediyorum.”

YENİ ÇAĞ: YAPAY ZEKA

Proğramı, Türkiye’nin ilk otomotiv üreticisi olan Türk Traktör ile birlikte hayata geçirdiklerini ifade eden Öney, “Şu anda yeni bir devrimin ve çağın içerisindeyiz. Bu çağ yapay zeka çağı. Şu andaki gençlerimiz yani sizler yapay zeka çağının içerisinde yaşlanacaksınız. Bizde eskiden gelenler olarak bu çağa ayak uyduruyoruz. Dolayısıyla bu proğram, yapay zeka açısından çok önemli bir proğram. Bugün çok kıymetli ve önemli eğitmenlerimiz buraya geldiler. Burada sizlerle bir araya gelecekler ve bu çağın getirdiği önemli gelişmeleri sizlere anlatacaklar. Sizler de bu çağın risklerini ve yararlarını öğrenmiş olacaksınız. Bunun dışında eğitim sonrasında alacağınız sertifikalarla birlikte Teknolojide Kadın Derneği’nin desteğiyle iş alanlarına girebilecek, kendi işlerinizi kurabilecek ve geleceğinizi şekillendirebileceksiniz. Bizde bu anlamda üzerimize ne düşerse yanınızda olacağız.” dedi.

ERDEM: YERİMİZDE DURMUYORUZ

Proğramda son olarak bir açılış konuşması yapan Türk Traktör Eğitim ve Gelişim Ürün Lideri Zeynep Gamze Erdem de şunları söyledi:

“Türk Traktör; Türkiye’nin ilk otomotiv üreticisidir. 1954 yılında kurulan Türk Traktör, 70 yıllık hayatına ciddi başarılar sığdırdı. Milyonlarca traktör, Pazar liderliği, ihracat şampiyonluğu gibi sayısız ödüller aldı. Koç iştirakinde olan bir kurum olarak hizmetlerimize devam ediyoruz. Çok büyük bir kurumuz ve çok büyük başarılara imza attık ama bu yerimizde durmamız anlamına gelmiyor. Hızlı bir şekilde değişen bir dünyada durmamız söz konusu değil. Biz sürekli olarak değişen, gelişen ve yenilenen bir kurum olmak zorundayız. İnanın bana öyle traktörler ürettik ki bir traktörden çok ama çok fazlası. Her geçen günü değişen talepler nedeniyle gelişiyor, yenileniyoruz ve buna da devam edeceğiz.”

Proğram; “Oyun Yazılımı”, “İlham Veren Konuşmalar Serisi”, “Teknoloji Girişimciliği ve Endüstri 4.0”, “E-Ticaret”, “Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik”, “Metaverse & Yapay Zeka” ve “NFT, Blockchain & Dijital Cüzdan” eğitimler ile devam edecek.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme