Yangın sönmeden 'akılalmaz' girişim! Türkiye bunu konuşuyor

Türkiye'nin güney kesiminde yangınla mücadele gece gündüz sürürken yangın malzemelerine zam yapan fırsatçılara şimdi de daha yangın sönmeden yanan arazileri satışa çıkaranlar eklendi. Bu akılalmaz girişime sosyal medyada tepki yağdı.

'Yangın fırsatçıları'na' her geçen gün yenileri ekleniyor. Türkiye'nin özellikle güney kesimlerinde meydana gelen yangınlar sonrası başta yangın söndürme cihazları olmak üzere yangında kullanılacak malzemelere zam yapan fırsatçılardan sonra şimdi de arazi satışı yapanlar ortaya çıktı. Yangınlarla mücadele devam ederken bazı fırsatçılar, yanan arazileri satışa çıkarmaya başladı. İlan sitelerinde yanan bölgelerde, 'imara açılacak satılık tarla' diye vatandaşı kandırmaya çalışan bazı emlakçılar yakayı ele verdi. Muğla Milas Çökertme'de 3 Ağustos'ta 25 bin 364 metrekarelik tarlayı, 25 milyon liraya satış ilanını koyan emlakçı, sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine ilanını yayından kaldırdı.
Arazilerin imarları olmamasına rağmen 'imara açılacak' diye reklam yapıldığını söyleyen Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, "Daha acımız dinmemişken, yangının külü soğumamışken birçok emlak sitesinde yanan arazilerin satışa çıkarıldığını tespit ettik. Bu tutumu son derece yanlış buluyoruz" dedi. Tarla satışlarının spekülasyona açık olduğunun altını çizen Akdoğan, "Vatandaşlarımızın bu asılsız vaatlerle kandırılmasını istemiyoruz" diye konuştu.

İNANMAYIN!

Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre satışa çıkarılan bazı arazilerin 'İmara açılacak yatırımlık arazi' gibi tanımlarla reklamının yapıldığına dikkat çeken Akdoğan, "Bu ifadeler tamamen yanlış. İmara açılma gibi bir durumu bulunmuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da imar açılmayacağını açıkladı. Yatırım yapmayı düşünenlerin bu tarz yanıltıcı ifadelere inanmamalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

Bakmadan Geçme