Vizyon Van kongresi başladı

Van'da 8-9 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Vizyon Kongresi başladı.

Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı paydaşlığında düzenlenen “Uluslararası Vizyon Van Kongresi” Van YYÜ ev sahipliğinde başladı. 

Kongreye Vali Ozan Balcı, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Hülya Kasapoğlu, Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. İlhami Gülçin, Belli Eğitim Kültür Tarih ve Arkeoloji Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Oktay Belli, Kültür ve Millî Eğitim Eski Bakanı Prof. Dr. Hüseyin Çelik, Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Van Üniversite ve Yüksekokulları Kurma ve Yaşatma Derneği Başkanı Dr. Özçelik Okayer Dünya Şampiyonu Millî Tekvandocumuz Nur Tatar konuşmacı olarak katıldı.  

Cengiz Andiç Kültür Merkezindeki açılışta  konuşan Vali Balcı Ozan Balcı, Van’ın imarı, inşası ve ihyası için birçok projenin hayata geçirildiğini belirterek projeler hakkında bilgi verdi.

Van'ı gelecek kuşaklara hazırlamak için büyük bir çaba gösterdiklerini vurgulayan Vali Balcı, “Bu anlamda kentin geleceğinin masaya yatırılacağı kongre çok önemli. Biz, yaptığımız çalışmalarla bugünkü nesillerin işlerini kolaylaştıracak ve gelecek nesillere iyi bir şehir bırakacağız. Yönetimimiz, iş dünyamız, üniversitemiz, bürokratlarımız, basınımız ve Vanlı hemşerilerimizin hayır duaları ile işlerimizi yürütmeye çalışıyoruz. Van'ın ufkunun açık olduğunu düşünüyorum. Van'da eğitimden sağlık yatırımlarına, spordan tarım ve hayvancılığa, kültürden alt ve üst yapı yatırımlarına kadar insana ve yaşama dokunan çok güzel işler yapıldı, yapılıyor. Bizden sonra da bu çalışmalar devam edecek. Bu kongreye katkı sağlayacak hocalarımıza, katılımcılarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu kongrenin memleketimize, milletimize, Van'ın geleceğine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İl protokolünün katıldığı programda Van Milletvekili Burhan Kayatürk, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Eski Milli Eğitim Bakanı, Kültür ve Turizm Bakanı Hüseyin Çelik ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas’ın da konuşma yaptığı kongre iki gün sürecek.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme