VEDAŞ’TAN ABONELERİNE SON UYARI

Vangölü Elektrik Perakende Satış Müdürü (EBSAŞ) Emrullah Okuducu, 2013 öncesine ait gecikmiş elektrik borcu olan müşterilerine bir an önce faiz affından yararlanmaları için çağrıda bulundu.

Fazıl ERÜŞ

Eylül ayı içerisinde 2013 öncesine ait elektrik borcu olan müşterilerine faiz affını başlattıklarını belirten Vangölü Elektrik Perakende Satış AŞ. Müdürü (EBSAŞ) Emrullah Okuducu,” Önce Eylül ayı’nın sonuna kadar süre vermiştik. Daha sonra müşterilerden gelen talepler doğrultusunda faiz affı süresini Ekim ayı’nın sonuna kadar uzattık. 2 aylık bir süreç içerisinde yüzde 30 gibi bir tahsilât elde ettik” dedi.

240 milyondan vazgeçtik

Yaklaşık 440 milyon alacağı olmasına rağmen Türkerler Aş. olarak 240 milyondan vazgeçtiklerini belirten Okuducu, “240 milyondan vazgeçmemize rağmen hala istediğimiz oranda borcunu ödeyen vatandaş olmadı. Ekim ayı’nın sonunda ikinci defa faiz affı süresi dolmasına rağmen STK’lardan ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda tekrar sınırlı bir süre için faiz affına devam kararı aldık. Ama ne zamana kadar sürecek bu konu hakkında kesin bir bilgi yok” dedi.

Son faiz affıdır

Okuducu, “2 defa faiz affını uzatmamıza rağmen hala beklediğimiz başvuru olmadı. Bu son faiz affıdır.  Yönetim kurulunun aldığı karar doğrultusunda bir daha kesinlikle faiz affı yapılmayacaktır. Bu nedenle İmkanı olan vatandaşlarımız anlaşmalı olan bankalara, veznelere, PTT gişelerine gecikmiş elektrik borçlarını yatırabilirler. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmasını bekliyoruz. Faturasında her hangi bir yanlışlık olduğunu düşünen vatandaşlarımız mutlaka buraya gelmeli. Biz elimizden gelen her türlü yardımı yapacağız. Yeter ki bizimle olan diyaloglarını kesmesinler” dedi.

Hukuki işlemler başlatılacaktır

Gecikmiş elektrik borcunu ödemeyen vatandaşların elektriklerinin kesileceğini ve icra haciz işlemlerini başlatacaklarını vurgulayan Okuducu,”Artık İşin mahkeme süreci başlayacaktır. Ayrıca bu borçların üzerine mahkeme, avukat, vekalet ücretleri de eklenecektir. Haciz’in hiçbir vatandaşımızın kapısına gitmesini de istemiyoruz. Vatandaşlarımıza tüm kolaylıkları sağlıyoruz. Faiz affını Şirketimizi mali konusunda olumsuz etkilemesine rağmen uzattık. Vatandaşlarımızı anlaşmalı veznelerimize davet ediyoruz. Bizde enerjiye bedel ödeyerek alıp satıyoruz. Bu nedenle ayakta kalabilmemiz ve şirketin bölgede hizmet edebilmesi için kayıp kaçağının olmaması ve yüzde yüz hasılat sağlanması lazım. Böyle olmazsa vatandaşlarımızda sağlıklı elektrik hizmeti alamayacaktır” dedi.

Bakmadan Geçme