VDT'de Tadilat Çalışmaları Başladı

Van’da 2011 yılında yaşanan depremlerde hasar alarak perdelerini kapatan Van Devlet Tiyatrosu (VDT) binasında güçlendirme çalışmaları başladı.

Yaşanan depremde orta hasarlı olan VDT, başlatılan güçlendirme çalışmalarının bitimi ile tiyatro sevenlere yeniden merhaba demeye hazırlanıyor. 4 yıldır perdelerini kapatarak, güçlendirmenin yapılmasını bekleyen VDT yetkilileri, çalışmaların başlatılmasından duydukları memnuniyeti dile getirirken, yaşanan mutluluk yüzlerine yansıdı. Yaklaşık 600 günde bitirilmesi hedeflenen güçlendirmenin ardından, iç tadilatında yapılacağını ifade eden VDT Müdür Yardımcısı Cem Düzova, “Van Devlet Tiyatrosu güçlendirme çalışması 1 haftadır başlamış durumda. Bugün itibari ile de çalışmalar devam ediyor. Güçlendirmenin bitiminden sonra tadilatta yapılacak ve inşallah sahnemize kavuşarak oyunlarımızı sahnelemiş olacağız. Genel müdürlüğümüz çabaları sonucu ile yapılan bu ihale süreci 600 günlük ama daha kısa bir sürece bitirileceği yönünde bizlere bilgi veriliyor. Umarım en kısa zamanda sona erer ve bizde binamıza kavuşmuş oluruz” dedi.
Van’da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011’de meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerde binası orta derecede hasar gören Van Devlet Tiyatrosu binası, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kültür Sarayı bahçesine Van Valiliği Sanat Çadırı kurulmuştu. Depremden sonra uzun süre turneye çıkmak zorunda kalan Van Devlet Tiyatrosu oyuncuları, bu güne kadar oyunlarını Van Valiliği Sanat Çadırı Ertuğrul Günay Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşturmuştu.

Bakmadan Geçme