VATSO'DA ZAFER EHD'NİN

 

İlhan Siyahtaş-Rıdvan Can

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) meslek grupları seçimlerinde dün sabah saat 8'de başlayan oy kullanımı akşam 17.00 tamamlandı.  Sandıktan Ekonomi Değişim Hareketi  (EDH) adına katılan Necdet Takva 7 meslek grubunda başarı sağlayarak seçimden zaferle  çıktı. VATSO hizmet binasının zemin katında kurulan 13 sandıkta kullanılan oyların dağılımı sonunda VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu 5 gruptan başarıyla ayrılarak odada ağırlığını korudu.    

VATSO seçim sonuçları açıklanmasının ardından Nejdet Takva'ya tebrikler yağıyor.   Seçimlerden zaferle çıkan Nejdet Takva'yı ilk tebrik eden isim Mirza Nadiroğlu oldu.  Feridun Irak ve arkadaşlarının hiçbir meslek grubunda kazanamaması şaşkınlık yarattı.

Necdet TAKVA Kimdir?

Üniversitesi Siyasal Bilgiler Kamu Yönetimi bölümünde mezun oldu. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde yönetim bilimlerinde yüksek lisans yaptı. Üç dönem Maliye işletme okudu. Sekiz yıla yakın VATSO’da genel sekreterlik görevini icra ettikten sonra Mirza Nadiroğlu’nun başkanlığı döneminde bir grup arkadaşıyla oda yönetiminden istifa eti. Takva; yazarlık yönüyle de tanınan biri Dört yıl boyunca yerel bir gazetede ‘Sentez’ adıyla köşe yazarlığı yaptı ve birçok ulusal yayın organında makaleleri yayınlandı. EDH kurcusu Necdet Takva Evli dört çocuk babası.

EDH Nedir?

 Ekonomide Değişim Hareketi olan EDH’nin tanıtımı Aralık 2012 tarihinde yapıldı. Prof. Dr. Eser Karakaş, Prof. Dr. Mehmet Altan, Prof. Murat Kasımoğlu’nun görüşlerine başvurularak kurulan oluşum, yerelde Van, genelde ülke ekonomi piyasasına yeni bir vizyon yaratacak akademik bir çalışma olarak tanıtımını yaptı.  Tüm siyasi yapılanmaların etkisinden uzak tutulan  EDH’nin amacı; özet olarak ” ekonomi yönetimini; işi bilen, bu konuda deneyimi ve bilgisi olan tüccarlar sanayiciler ve girişimcilerle sevk ve idare edilebilir hale getirmek. Az gelişmiş bir kentte ekonomi yönetimi etkin nitelikli ve yönetsel becerileri gelişkin tacirler, sanayiciler, girişimciler marifeti ile sevk ve idare edilebilir kılmaktı” EDH; Üç aylık bir çalışma ürünüydü, öncelikle yerel manada karşılık bulabilecek bir hareket olacak, daha sonra bölgesel, ulusal ve uluslar arası alanda karşılık bulabilecek bir harekete dönüştürme gibi bir çabayla Ekonomide Değişim hareketine dönüşecekti. Yaklaşık 1.5 yıllık geçmişle sahip EDH hareketi, bu süre içinde oluşan ekip ruhuyla, hedefine büyük oranda yaklaştı ve Van kamuoyunda itibar gördü.  Seçime kısa bir süre kala  EDH’nin  seçim bildirgesini açıklayarak  seçim  çalışmasını diri  tutan Takva  bu stratejisinde başarılı oldu.

Seçim sonrası teşekkür konuşması yapan Necdet Takva, “Seçimlere katılan VATSO üyelerine teşekkür ediyorum. Elimde şuan net bir rakam yok ama yüzde 60’ın üzerinde bir oy aldık. Kazanan arkadaşlarımızla birlikte el ele vererek VATSO’da farklı ve başarılı bir yönetim sergileyeceğiz. Bu tahüdümüzü yerine getireceğimizi bütün Van görecektir. İyi bir yarış oldu. Neticede değişim kazandı. Sonuçların ilimize esnafımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum ve bize güvenen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme