VATBO’DAN YENİ ŞUBE AÇMA ÇALIŞMALARI

Van Ticaret Borsası (VATBO) Yönetim Kurulu Başkanı Selman Toprak, Doğu Anadolu Bölgesi’nde Van’ın bölgesel güç olması adına önemli projeler üretmeye devam ettiklerini belirtti.

Van Ticaret Borsası (VATBO) Yönetim Kurulu Başkanı Selman Toprak, Doğu Anadolu Bölgesi’nde Van’ın bölgesel güç olması adına önemli projeler üretmeye devam ettiklerini belirtti. 
Açıklamalarda bulunan Toprak, faaliyet alanlarına Hakkari kattıklarını ve Van’ın Erciş, Özalp ve Çatak ilçelerinde de borsa şubeleri açacaklarını söyledi. Toprak, “Hakkâri ilimiz Van’ın faaliyet alanına dâhil edildi. Türkiye’de bir ilke imza attık. Bunda TOBB Başkanı ve yönetiminin büyük destekleri var. Sırada Van’ın ilçelerinde şube açmak hedeflerimiz var. Van’ın ilçelerinde açılacak Van Ticaret Borsası şubeleriyle birlikte tarım ve hayvancılık alanında hizmet alacak Vanlılar zaman kaybı yaşamayacak. Vatandaşlar talep ve isteklerini VATBO’ya daha rahat aktaracak, bu talep ve istekler ilgili kamu kurum ve kuruluşlara iletilecek. Böylelikle kamu kuruluşları ve vatandaşlar arasında sağlam bir köprü kurulacak. Vatandaşlar tüm bu kolaylıklara ek olarak borsa hizmetlerini bulundukları ilçelerden alacak. Van Ticaret Borsası; Hakkâri’nin dâhil edilmesi, Özalp, Çatak ve Erciş şubelerinin hizmete girmesiyle bölge ekonomisinde daha etkin rol oynayacak. Şubeler tam hizmet veren bir temsiliyet noktası olacak. Tarım ve hayvancılık ile ilgili eğitimler sunulacak. Buna ek olarak kamusal desteklerden doğru ve hızlı projelerden faydalanmaları için faaliyet alanımıza dahil olan tüm hemşehrilerimize hizmet sunacağız. Yine başta belirttiğimiz üzere Van’ımızın ilçelerinde de yoğun faaliyetler gerçekleştireceğiz. Erciş, Özalp ve Çatak’ta şubeler açıp hizmeti vatandaşın ayağına götüreceğiz” şeklinde konuştu.
VATBO Yönetim Kurulu Başkanı Selman Toprak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’yi bölgesel güç yapma gayretinde olduğunu belirterek, “Biz de bu vizyon çerçevesinde Van’ı bölgesel güç yapmak istiyoruz. Barış sürecinde önemli hamleler yaptık. Van’ı bölgesinin en önemli cazibe merkezi yapmak istiyoruz. Bu anlamda Hakkâri ilinin faaliyet alanımıza dâhil edilmesini önemsiyoruz. Bununla yetinmeyeceğiz. Erciş, Özalp ve Çatak ilçelerinde de şubeler açacağız. Hizmetlerimizi vatandaşlarımızın ayağına götüreceğiz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme