Vatandaşlardan klima talebi

Van'da havaların ısınmasıyla birlikte sıcaktan bunalan vatandaşlar şehir içi toplu taşıma araçlarda klima açılmasını istiyor. Yetkililere seslenen vatandaşlar gerekli denetimlerin yapılması ve klima açmayan toplu taşıma araçları hakkında cezai işlemin yapılmasını istiyor.  

Van'da havaların ısınmasıyla birlikte şehir içi toplu taşıma araçlarındaki bunaltıcı sıcaklıklar vatandaşların tepkisine neden oluyor. Artan sıcaklıklar nedeniyle özellikle otobüs, minibüs ve dolmuşlardaki sıcak havanın dayanılmaz hale gelmesi, vatandaşları yetkililere seslenerek çözüm bulunmasını talep etmeye itti.

Kentteki vatandaşlar, toplu taşıma araçlarının sıcaklığın her geçen gün artan hava sıcaklığından yakınıyor. Özellikle yoğun saatlerde ve dolu araçlarda sıcaktan bunalan vatandaşlar, havanın serinletilmesi için acil önlem alınmasını istiyor. Bazı vatandaşlar, araç içi sıcaklığın 20 dereceyi bulduğunu ve nefes almakta güçlük çektiklerini belirtiyor.
Gazetemize konuşan vatandaşlar, "Özellikle öğle saatlerinde otobüslerin içi adeta fırın gibi oluyor. Birçok toplu taşıma aracı klima açmıyor. Yetkililerin bu konuda denetimlerini sıklaştırması gerekiyor. Yazın toplu ulaşım araçlarında klima olmaması büyük sorun. İnsanlar sıkıntı çekiyor, hasta oluyor. Yetkililerin bu konuya el atması ve klimaların çalışır duruma getirilmesi gerekiyor. Bunun için yetkililerin çözüm bulması gerekiyor" dediler.

Kentteki vatandaşlar, yetkililerin bu soruna kalıcı çözüm bulması ve toplu taşıma araçlarının klimalarının an itibarıyla devreye alınması gerektiğini vurguluyor. Sıcak havaların etkisinin giderek artması nedeniyle, vatandaşların rahat bir yolculuk yapabilmeleri için ivedilikle önlem alınması bekleniyor. 


 

Bakmadan Geçme