Vatandaşlardan çirkin yapıya tepki

Cumhuriyet Caddesi Sanat Parkı içinde yapımı devam eden çirkin kulübe vatandaşların tepkisine neden oldu. Belediye yetkililerine seslenen vatandaşlar, park ve çevreyle uyumsuz malzeme ve mimari estetikten uzak şekilde yapılan Turizm Danışma Ofisi'nin parkın görünümünü bozduğunu belirterek kaldırılarak çevreyle uyumlu mimari ve malzemeden yapılmasını istediler.

Evren Doğruer

 

Araç ve insan trafiğinin yoğunluğunun olduğu Cumhuriyet Caddesi Sanat Parkı girişinde kaldırıma yakın bir yerde Büyükşehir ve İpekyolu belediyeleri tarafından Turizm Danışma Ofisi hizmeti vermesi amacıyla inşa edildiği belirtilen kent estetiğinden uzak şakil gecekondu tarzı briket ve demir malzeme ile inşa edilen yapı vatandaşların tepkisine neden oldu.  Vatandaşlar, mimari ve estetik görünümden uzak yapının kaldırılarak yerine ağaçların yer aldığı parkla uyum sağlayacak ahşap malzemeden ofis yapılmasını istediler. Van'ı gezmeye, görmeye gelen yerli ve yabancı turistler de kent merkezinde gördükleri ucube yapıya anlam veremediler. Belediyeye seslenen vatandaşlar yetkilileri göreve davet ettiler.

Kentin güzelleşmesi gerekirken belediye eliyle adeta çirkinleştirildiğini ileri süren vatandaşlar, "Kentimizin kalbi sayılan Sanat Parkı gibi merkezi alanda ve Cumhuriyet Caddesi üzerine böylesi itici bir yapı yapılması son derece yanlıştır. Kent estetiği ve mimari anlayışla bağdaşmayan bu yapı şaşkınlık yarattı. Parkla, ağaçlarla ve çevreyle uyum sağlamayan, gecekondu tarzındaki yapı kentimizin ve Cumhuriyet Caddesi'nin imajını bozuyor. Parkın girişinde bir köşede duran ahşaptan yapılan ve çevreyle uyumlu olan kulübeden esinlenilmemesini anlayamadık. Ahşap kulübe malzemesinden çevreyle uyumlu ilgi çeken bir ofis yapılarak hem parkın görünümü çirkinleşmez, hemde kent estetiği olumsuz etkilenmezdi. Cumhuriyet Caddesi üzerinde estetikten, mimariden, zevkten, modern şehir anlayışından uzak olan yapının inşaatı durdurmalıdır. Çirkinliğin belediyede mesleği mimar olan yetkililerin görmemesi manidardır. Hangi amaçla nerede yapılırsa yapılsın, kentimize, mimari ve estetik anlayışa yakışmayan anlamsız çirkin yapılara izin verilmemesi gerekir" dediler.

 

Cadde üzerinde estetikten uzak yapıyı görenler şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Bakmadan Geçme