Vatandaşlardan belediyeye otopark çağrısı

Gazetemize konuşan vatandaşlar 2011 Van depreminde hasar gören ve Van Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl yıktırılan Ahmedi Hani Parkı yanında bulunan VASKİ eski binasının yerinin otoparka dönüştürülmesini istediler.

Yalçın Arpa

23 Ekim ve 9 Kasım 2011 yılında meydana gelen depremlerde ağır hasar gören ve geçen yıl yıkımı gerçekleştirilen VASKİ eski binasının yer aldığı arsanın geçici süreliğine yeni inşaat yapılıncaya kadar otoparka dönüştürülerek vatandaşları otopark çilesinden bir nebze rahatlatılmasını isteyen vatandaşlar Van’ın otopark sorununun çözümüne geçici de olsa bir süreliğine katkıda bulunacağını kaydettiler.

Ahmedi Hani Parkı yanında bulunan ve Van Büyükşehir Belediyesine ait binanın depremde hasar görüp yıkıldıktan sonra boş bırakılan arsasından insanlar istifade edemeyip, araçları park edemeyip yol kenarlarına gelişigüzel bırakmalarından dolayı trafiğin aksamasına ve yaya geçişlerinde sıkıntı yaratıyor. Belediye yetkilileri boş arsayı değerlendirip düzenleyerek inşaat başlayıncaya kadar otoparka çevirip yaya geçişlerini ve trafik akışını rahatlatabileceğini söyleyen vatandaşlar yetkililere seslendi.

Bakmadan Geçme