VATANDAŞIN SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Fazıl Erüş/Vansesi Özel
Selimbey mahallesinde bahçelerin kurumasına yol açan sulama suyu sorunu Vali Yardımcısı Hakan Alkan'ın talimatıyla çözüldü.
Önceki gün Selimbey Mahalle sakinlerinin sulama suyu sorununu  " Vali Yardımcısına Tepki" başlığı ile manşetten gündeme taşıdığımız haberimiz sonrası vatandaşların tepkisini haklı bulduğunu belirterek örnek idarecilik yaklaşımı sergileyen Vali Yardımcısı Hakan Alkan gazetemize yaptığı açıklamada bahçelere Cumartesi günü sulama suyu verilerek sorunun çözüleceğini söyledi.
Selimbey Mahallesi sakinleri Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan yol çalışması sırasında tahrip olan, bahçelerine su sağlayan Şamran Kanalı'nın yıkılması üzerine bahçelerine 1 aydan bu yana DSİ tarafından bedeli karşılığında sulamaya suyu verilmediğini, bu nedenle geçimlerini sağladıkları meyve bahçelerinin kuruduğunu dile getirmişlerdi.  Haberde ilgili kurumların vatandaşların sorunlarıyla ilgilenmediklerinden şikayetçi olan vatandaşlar Vali Yardımcısı Hakan Alkan'a sorunlarını aktarmak üzere valiliğe gittiklerini ancak görüşemediklerini belirtmişlerdi.
CUMARTESİ GÜNÜ SULAMA SUYU VERİLECEK
Haberimiz sonrası soruna müdahale ederek ilgili kurumlara talimat veren Vali Yardımcısı Hakan Alkan Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından dün başlatılan kanal onarım çalışmasının Cumartesi günü tamamlanarak Devlet Su İşleri tarafından Selimbey mahallesinde bulunan bahçelerin sulama suyuna kavuşturulacağını söyledi.
ÇALIŞMA AÇILAN DAVA NEDENİYLE DURDU
2 Nisan Alt Geçidi'nin altında Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Devlet Su İşleri'ne (DSİ) bilgi verilmeden bir çalışma yapıldığını,  sulama suyunda yaşanan sorunun buradan kaynaklandığını belirten Vali Yardımcısı Hakan Alkan, ''Köprü'nün altındaki suyu deşarj etmek için bir hat çekildi. Bu hat bir binanın altından geçmiş. Hat çalışmasına önce vatandaşın bir tepkisi olmadı. Daha sonra hattan rahatsız olan bina sahibi Karayolları Bölge Müdürlüğü aleyhine dava açarak Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün çalışması engellendi.   Çalışma engellenince kanal yapılamadı. Sulama suyu sorunun yaşanmasının temel nedeni budur'' dedi.
"SORUŞTURMA              BAŞLATTIM"
Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün Vali Yardımcılar görev dağılımı çerçevesinde Vali Yardımcısı Zafer Coşkun'a bağlı olmasına rağmen sulama suyu kanalını tahrip eden Karayolları kurumundan şikayetçi olan vatandaşların valiliğe gelerek sorunlarını anlattıklarını belirten Vali Yardımcı Hakan Alkan, " Selimbey mahalle sakinlerinden oluşan 7 kişilik bir grubu dinledim.  Meyve bahçelerinin kuruduğunu, meyvelerin çürüdüğünü dile getirdiler. Vatandaşlarımızın sorunlarını dinledikten sonra Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürü ile Karayolları Bölge Müdürlüğü ile görüştüm. Konu ile ilgili detaylı bilgi aldım. Derhal Karayolları Bölge Müdürlüğüne talimat verdim,  ayrıca gereken soruşturmayı da başlattım.
VATANDAŞLARI KABUL ETMEMİZ GİBİ BİR LÜKSÜMÜZ YOKTUR
Sorunun acilen halledileceğini ve Cumartesi günü Selimbey mahallesine su verileceğini dile getiren Alkan, ''Vatandaşın tepkisini haklı buluyorum. Kurumlar arasındaki sorun yüzünden Selimbey mahalle sakinlerinin zarar görmesi bizi üzmüştür. Ancak biz valilik olarak mahalle sakinleri ile görüştük. Görüşmediğimiz vatandaşlar ise iş yoğunluğumuzdan kaynaklanmış olabilir. Vatandaşları kabul etmemiz gibi bir lüksümüz yoktur. Olayın takipçisi olduk ve sorunu hallettik.  Sorun mahkemeye intikal etti. Bizde gereken soruşturmayı başlattık"  dedi.
VANSESİ GAZETESİ'NE VALİLİK OLARAK TEŞEKKÜR EDERİZ
Alkan , " Ayrıca Selimbey mahalle sakinleri rahat olsunlar. Ne zararları varsa Zarar Tespit Komisyonu Tarafından Tespit edilecektir. Zarar nedenleri tespit edildikten sonra zararları karşılanacaktır. Vatandaşların sorunlarını dile getirdiğiniz için de Vansesi Gazetesi'ne Valilik olarak teşekkür ederiz'' dedi.
 ONARIM ÇALIŞMASI BAŞLADI
Dün sulama suyunu sağlayan kanalın onarımına yüklenici firma tarafında başlanıldı. Firma yetkilileri  valiliğin talimatı üzerine başlatılan çalışmanın   kısa  sürede tamamlanacağı, Cumartesi günü Selimbey Mahallesi'nde yer alan bahçelere  su verileceğini belirttiler.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme