Vatandaş ölüsünü nereye gömsün ?

HALKIN SESİ

Esnaflar,  Tüccarlar,  Sanayiciler,  İşçiler, Memurlar, Amirler, Köylüler,  Çiftçiler, İşsizler,  Kadınlar, Çocuklar, Öğrenciler, Öğretmenler,  Şoförler,  Yolcular, Hastalar,  Doktorlar,  Sporcular.  Sinirlenenler, Gerilenler. Sorunu olanlar,  Derdine derman arayanlar, Sesimizi duyurmak istiyoruz diyenler. Yetkililere seslenmek isteyenler. Hakkını ve sorumluluğunu bilenler.  Burası Sizin Köşeniz. Arayın yazalım,  Anlatın duyuralım. 
Yöneten: İlhan SİYAHTAŞ  İletişim: 05064790559 [email protected]

facebook: vansesi gazetesi

Tiwitter: VANSESIGAZETESI

Halkın Sesi köşeme mezarlıklar ile ilgili ciddi şikâyetler geliyor. Vatandaşlar şikayetlerinde şunları söylüyor: " Mezarlıklar hepimiz için önemli ve ruhani bir yerdir.  Akköprü, Şabaniye mezarlıkları şuan dolmuş durumda. Buna rağmen insanlar çaresiz kaldıkları için ölülerini mezarlıklara gelişigüzel defin ediyor. Bu da yetmemiş gibi mezarlıklarda su akmamakta. Mesela Şabaniye mezarlığında 5 adet su çeşmesi var ama nedense bir tek çeşmede su akmıyor. Neden akmıyor?  Belediye yeni mezarlık yerleri düşünüyor mu?  Mezarlıklarda inancımıza, insanlığımıza ve şehrimize yakışmayan görüntüler, dağınıklık ne zaman son bulacak. Van da nüfus artmasına karşın mezarlık sayısı neden aynı? Mezarlıklar neden düzensiz ve bakımsız?  Yeşeren otlar zamanında biçilmediği için kuruyan otlar mezarlığa giden insanları rahatsız etmektedir. Görevliler,  sorumlular ne iş yapıyor. Kuruyan otları yakmak doğrumudur'' dedi.
Mezarlıklar Müdürü; bu insanlar kavurucu sıcak günlerde ölülerin nereye gömsünler? Yakınlarının mezarlarında bulunan bir iki dal ağacı sulamak için nereden su getirsinler. Mezarlık dolu ise neden hala ölüler oraya gömülüyor? Bir başka şikâyet de yaz aylarında susuzluktan kuruyan otlar. Mezarlıktaki otlar neden yakılıyor?  Ekolojik denge denilen gerçeği duymadınız mı? Küçük canlıları da otlarla birlikte yaktığınızın,  tabiatın dengesini bozduğunuzun farkın damısınız? Otlar yakıldıktan sonra ortaya simsiyah bir görünüm çıkıyor.  Bu doğanın size isyanın rengidir haberiniz olsun.
Bir şikâyet daha yazayım ve yazıyı bitireyim, vatandaş diyor ki: "Eskiden biraz düzenli hazır mezarlar vardı. Cenazesi olan vatandaşlar hazır kazılan mezarlara ölülerini defnediyorlardı. Şimdi bu hazır mezarlar neden yok?  Mezarlıklar Müdürlüğü ne iş yapar? "
Ey belediye yetkilileri vatandaş, hazır mezarların yapılmasını ve mezarlıklarda süs çeşmesi değil,  su çeşmesi istiyor.  Sayın mezarlıklar müdürü mezarlıkları ve görevlilerinizi lütfen kontrol edin, uyarın. Vatandaş sizden yeterince memnun değil, haberiniz olsun.

Bakmadan Geçme