Vatan Partisi'nden nevruz mesajı

Vatan Partisi Genel Merkez Kardeşlik Bürosu Yöneticisi Cafer Sincer, 21 Mart Dünya Nevruz Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda 'Nevruz, yeni yılın ve yeni umutların doğuşudur. Nevruz, Vanlı kardeşlerimize, Nevruz tatili nedeniyle Van'da bulunan yüz binlerce İranlı kardeşimize, bütün milletimize, Asya halklarına ve insanlığa kutlu olsun' dedi.

Vansesi Haber Merkezi

Vatan Partisi Genel Merkez Kardeşlik Bürosu Yöneticisi Cafer Sincer, düzenlediği basın toplantısında 21 Mart Dünya Nevruz Günü’nü kutladı. Parti binasında yapılan toplantıda İl Öncü Gençlik Başkanı İsmail Özçelik de hazır bulundu.

“Nevruz’u kutluyorum”

Sincer yaptığı açıklamada “Nevruz’u Türkiye’nin ve bölgenin büyük kararlar ve köklü değişiklikler sürecine girdiği bir dönemde kutluyoruz. Yeni süreci şöyle özetleyebiliriz; Ergenekon- Balyoz tertibi dağıtılmış. Yürütülen büyük mücadeleler sonucunda 2014 yılında Silivri duvarları yıkılmış, Türk Ordusu esaretten kurtulmuştur. Esaretten kurtulan Türk Ordusu24 Temmuz 2015’teABD’nin “Kara Gücü’m” dediği bölücü örgütü hendeklere gömmüştür. 15 Temmuz Amerikancı darbe girişimi millet-ordu birlikteliğiyle bastırılmış, FETÖ bir gecede ezilmiştir. Fırat Kalkanı Harekatı ile Amerikan-İsrail koridoruna kama gibi giren Türk Ordusu, son olarak da Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin’de Amerika’yı ve Kara Gücü’nü bozguna uğratmıştır” şeklinde konuştu.

“Türkiye Atatürk’ü yeniden keşfetmiştir”

Amerika Birleşik Devletlerine sert eleştiriler yönelten Sincar,Ülkemizdeki piyonlarının ezilmesiyle ağır yenilgiye uğrayan ABD, bölgede de etkisini kaybetmektedir. Suriye’yi bölememiş ve Esat’ı yıkamamıştır. ABD’nin Irak’ın kuzeyinde Referandum hamlesi hüsranla sonuçlanmıştır. İran’da iç karışıklık planı tutmamıştır. Emperyalizme karşı Vatan Savunması hattı,  komşu ülkeleri birbirine yaklaştırmaktadır. Atlantik çökerken Avrasya yükselmektedir. Türkiye Atatürk’ü yeniden keşfetmiştir. Son 10 Kasım’da Anıtkabir’in ziyaret rekoru kırılmıştır. Bu süreçte ve bu koşullarda kutladığımız  Nevruz’da en büyük ihtiyaç;Milletimizin emperyalizme karşı birliğidir. Kürt de biziz Türk de biziz hepimiz  Türk Milletiyiz. Nevruz, yeni yılın ve yeni umutların doğuşudur. Nevruz, Vanlı kardeşlerimize, Nevruz tatili nedeniyle Van’da bulunan yüz binlerce İranlı kardeşimize, bütün milletimize, Asya halklarına ve insanlığa kutlu olsun” diye konuştu.

Bakmadan Geçme