VASKİ, sağlıklı içme suyu için hat yeniliyor

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Abdulvahap Gezgen ve İçme Suyu Daire Başkanlığı çalışanları hafta sonu mesaisinde Edremit, İpekyolu ve Tuşba İlçelerinde devam eden hat yenileme çalışmalarını incelediler.

Edremit, İpekyolu ve Tuşba ilçelerinde yapılan hat yenileme çalışmalarını takip eden Addulvahap Gezgen ve İçme Suyu Daire Başkanı Rahmi Akkol, mahalle muhtarlarıyla da görüşerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“55 kilometre hat yenilenecek”

VASKİ tarafından çalışma sezonuyla birlikte uzun vadeli ve sağlıklı su temini konusunda başlatılan çalışmalar sonunda Edremit, İpekyolu ve Tuşba ilçelerinde toplamda 55 kilometre içme suyu hattı yenilenecek. Yıllarca kullanılan içme suyu hattı kullanım süresini doldurduğundan sağlıksız ve kaçak su oranını artırmış durumdaydı. Bunu gören VASKİ yetkilileri önlem amaçlı gelecek yıllar düşünülerek çalışma başlattı. 3 büyük ilçede başlatılan 55 bin metrelik hat yenileme çalışmasının yanı sıra vana değişimleri ve evsel bağlantılarda yapılarak içme suyu abonelerine kolaylık sağlandı.

Bakmadan Geçme