VASKİ'nin tarife artış teklifi reddedildi

Van Büyükşehir Belediyesi, Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Meclis toplantısında gündeme gelen proje inceleme ücreti, keşif denetleme ücreti ve Atıksu kalite kontrol bedelinde artış teklifi, meclis üyelerinin oy birliğiyle reddedildi.

Büyükşehir Belediyesi Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü Mayıs Ayı olağan 3’üncü Genel Kurul Toplantısı Meclis Başkan Vekili Tuncer Sağınç Başkanlığında yapıldı. 

Olağan Genel Kurul Toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda Meclis üyeleri ve VASKİ yetkililerinin katılımıyla düzenlendi.  Olağan Genel Kurul Toplantısında önemli gündem maddeleri görüşüldü. 
VASKİ, yetkilileri Büyükşehir Belediyesi Meclisinde proje inceleme ücreti, keşif denetleme ücreti ve Atıksu kalite kontrol bedelinde artış teklifi yaptı. 

Teklifte değiştirilecek ve eklenecek maddeler şu şeklide yer aldı: VASKİ tarafından yapılan denetimler sonucunda, sadece evsel atıksuyu olan, atıksularını tamamen devir daim yaparak kullanan veya hiçbir atıksu deşarjı olmayan atıksu kaynakları, VASKİ'nin de uygun görmesi halinde, Atıksu Kalite Kontrol Ruhsatı kapsamından çıkartılırlar. Ruhsat kapsamından çıkarılan atıksu kaynaklarından keşif denetleme ücreti tutarınca belge ücreti alınır. Ruhsat Kapsamı dışında bırakılan atıksu kaynakları isminde, adresinde, faaliyet sektöründe, üretiminde, vb. değişiklikler yaptıkları takdirde, VASKİ’ye bu değişikliklerle ilgili bilgi vermek zorundadır. Aksi takdirde, yapılacak denetimler sırasında bu değişikliklerin tespit edilmesi halinde atıksu kaynağı hakkında, bu Yönetmelikte belirtilen hükümler uygulanır.

DEM Parti Grup Eş Sözcüleri, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumun esnaf üzerindeki yükün artırıldığı bir dönemde VASKİ’nin zorlanması pahasına esnafımıza ek bir maliyet çıkaracak olan bu maddeyi uygun görmediklerini belirtti.  

Tarife artışı teklifi meclis üyelerinin oy birliğiyle reddedildi. 


 

Bakmadan Geçme