Vanspor'dan Vanlılara kongre çağrısı Aday olmak isteyenlere kapımız açık

Vanspor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak ve Vanspor İkinci Başkanı Veysel Ürüm ortak yaptıkları açıklamada Van halkına seslenerek, '12 Haziran günü yapacağımız kongrede aday olmak isteyen kim varsa kulübümüzün kapısının sonuna kadar açık olacağını bütün Van Halkına bildiririz' dediler.

Tahir Tekin

TFF 2. Lig Kırmızı Grup Play-off 1. Tur maçında 1461 Trabzonspor’a penaltı atışlarında 5-4 yenilerek şampiyonluk umutlarını seneye bırakan Vanspor, 12 Haziran Pazartesi günü saat 18:00’da Elite World Otelde kongreye giderek yeni yönetimini belirleyecek. Kongre öncesi Vanlılara çağrıda bulunan Vanspor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak ve Vanspor İkinci Başkanı Veysel Ürüm ortak yaptıkları açıklamada “Sonuç olarak Vanspor’a başkan bulunamazken şu an çok kıymetli ve değerli bir spor kulübü oluşturabilmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bizler emanetçisi olduğumuzun bu kulübü bugüne kadar nasıl sahipsiz bırakmadıysak bu günden sonra da Vanspor asla sahipsiz kalmayacaktır’ diye konuştular.

“Yeni oluşacak yönetime şimdiden başarılar dileriz”

Açıklamada, “Vanspor Fk yönetimi olarak hepinizi saygı ile selamlıyoruz. Zorlu bir futbol sezonunu acısıyla tatlısıyla geride bırakırken bizler Van’a ve Vanspor’a sevdalı bir ekip olarak gövdemizi taşın altına koyarak bir yola çıktık. Sizlerde taktir edersiniz ki kıt kanaat bir bütçe ile yaşadığı şehre önem veren 3-4 Van sevdalısının destekleri ile Play off’a kadar çıktık. Gönül isterdi ki sezon başında sesimizin duyulması bu memleket için yaptığımız çağrılara kulak verilmesi haykırışlarımızın önemsenmesi noktasında gençlerimizin ve memleketimizin en büyük STK’sı Vanspor’un ve Van’ımızın olması gerektiği yerde hep birlikte mücadele verip daha başarılı olmak tek amacımızdı. Fakat gereken desteği sizin de bildiğiniz üzere bir türlü göremedik ama hiç bir zaman pes etmedik, bahane aramadık ve sizleri olabilecek en üst düzeyde temsil etmeye çalıştık. Sonuç olarak Vanspor’a başkan bulunamazken şu an çok kıymetli ve değerli bir spor kulübü oluşturabilmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bizler emanetçisi olduğumuzun bu kulübü bugüne kadar nasıl sahipsiz bırakmadıysak bu günden sonra da Vanspor asla sahipsiz kalmayacaktır. Bu amaçla;12 Haziran günü yapacağımız kongrede aday olmak isteyen kim varsa kulübümüzün kapısının sonuna kadar açık olacağını bütün Van Halkına bildiririz. Bu tarihi belirlemede ki asıl sebebimiz yeni sezona geç kalınmadan; yeni yönetimin oluşturulması, teknik heyet ve futbol ekibinin hassas bir şekilde oluşturularak takımın sezonda camiayı en iyi şekilde temsil edilmesidir. 12 Haziran günü bütün camiamızı kongreye davet ederek bizleri onurlandırmanızı temenni eder ve yeni oluşacak yönetime şimdiden başarılar dileriz” ifadelerini kullandılar.

 

Bakmadan Geçme