Vanspor'dan güçbirliği

Vanspor Kulüp Başkanı Ferhat Kıyak ve yönetim kurulu üyeleriyle basınla bir araya gelerek Vanspor için güçbirliği yaptı. Vanspor'un hak ettiği yere gelmesi için çalışacaklarını belirten Kıyak, 'Vanspor'un 1. Lig özlemini bitirmek için elimizi taşın altına koyduk. Vanspor'u kıymetli yapmamız için 15 milyon borcunu sıfırlamamız gerekiyor.1 ay sonra takımla ilgili tüm planlarımızı açıklayacağız' dedi.

Rıdvan Can – Burhan Ergin

Vanspor Kulüp Başkanı Ferhat Kıyak beraberinde ikinci başkan Veysel Ürüm, As Başkan Özcan Kara, Van TSO Meclis Başkanı, Kamu Kurumları ile İlişkiler Sorumlusu Yasin Ertürk, teknik direktör Zeki Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basınla bir araya geldi.  

Vanspor’un geçmiş dönemden futbolcu alacakları 3 milyon 466 bin 329 lira 66 kuruş, piyasa borçları 1 milyon 120 bin 150 lira 11 kuruş, idari personel alacakları 135 bin 333 lira, SGK geçmiş yapılandırılan borç 3 milyon 85 bin 180 lira, SGK cari dönem borcu 735 bin 643 lira 59 kuruş, SGK idari para cezaları 2 milyon 361 bin 697 lira, vergi ve yapılandırma 742 bin 478 lira ve futbolcu teknik heyet malzemesi gideri 250 bin lira olmak üzere toplam 11 milyon 896 bin 812 lira 16 kuruş borcu bulunuyor.

Seyithan İzsiz 250 bin lira, Mehmet Akın Dinçer 230 bin lira, Levent Cankurtaran 120 bin lira ve Cüneyt Avcı’nın 2 milyon 350 bin lira Vanspor’a alacaklarından vazgeçtiği, takıma destek olarak hibe ettikleri öğrenildi.

YÖNETİMDEN VANSPOR’A DESTEK

Ferhat Kıyak başkanlığında oluşturulan yönetimin Vanspor’a taahhüt ettiği destek miktarı belli oldu. Kulüp Başkanı Ferhat Avcı 1 milyon, İkinci Başkan Veysel Ürüm 750 bin lira, As Başkan Özcan Kara 400 bin lira, yönetim kurulu üyeleri İsmail Ayaz 100 bin lira, Mehmet Fatih Sarp 100 bin lira, Gökhan Hanoğlu 100 bin lira, Okan Çiftçi 200 bin lira, Özgür İreç İlhan 100 bin lira, Çetin Ebinç 100 bin lira, Şahin Özant 150 bin lira, Mehmet Kızıloğlu 200 bin lira Vedat Dursun 100 bin lira, Yalçın Laçin 150 bin lira, Siraç Ünlü 100 bin lira, Mehmet Yasin Ertürk 100 bin lira, Erol Temel 200 bin lira, Prof. Dr. Eray Çelik’in 50 bin lira destek vereceği öğrenildi.

“Vanspor’un kuruluşundan bu yana görev yapan herkese çok teşekkür ederim”

Vanspor’da görev alan herkese teşekkür ettiğini belirten Kıyak, “Vanspor Van için kıymetli ve değerlidir. Son bir yılda Vanspor ile ilgili ciddi sıkıntılar yaşandı. Bu sıkıntılar sürecinde olağan kongreye giderek yeni yönetim belirlendi. Ağır yükü taşımak bizlere nasip oldu. Vanspor’umuza ve Van’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.  Vanlılar olarak Vanspor’umuzu daha güzel yerlere getirebilmemiz, hayallerimizi gerçekleştirebilmemiz için sadece kulüp başkanı veya yönetimle olacak iş değil. Herkesin Vanspor için elini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyorum. Bakın zaman zaman geçmişte de arkadaşlarımız sıkıntı yaşadı. Vanspor üzerinden yönetimde bulunan arkadaşlara çok haksız, mesnetsiz ithamlarda bulunuluyor. Biz haklı eleştiriye her zaman açığız ama kimse kimseyi karalayamaz. Basın eleştirilerini yaparken kimsenin siyasi görüşüne bakılmamalı. Burada önemli olan Vanspor’dur. Kimsenin Vanspor üzerinden bizleri haksız yere eleştirmeye hakkı yok. Pazartesi günü gerçekleştirilen kongre öncesi son dakikaya kadar aday olalım mı? olmayalım mı? diye istişare komisyonu kurarak arkadaşlarımızla oturup konuştuk. İstişare komisyonunda almış olduğumuz kararla yönetimde yer alan arkadaşlarımız, İçişleri Bakanımız ve valimizle Van’a nasıl daha fazla fayda sağlarız diyerek aday olduk. Pazartesi günü görevimizi devraldık. Vanspor’un kuruluşundan bu yana görev yapan herkese çok teşekkür ederim. 1. Lig hayali kurmamıza vesile olan, Vanspor’u 3. Ligden 2. Lige yükselten Servet Yenitürk’e ayrıca çok teşekkür ederim. Yine Vanspor’da başkanlık görevi yürüten Seyithan İzsiz, Mehmet Avcı ve Yavuz Kuşan’a şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“Bundan sonraki toplantılarımızı cafe veya otellerde yapmayacağız”

Vanspor’un parasını çarçur etmeyeceklerini söyleyen Kıyak, “Basın mensuplarından ricam Vanlı işadamlarımızı, siyasilerimizi, bürokratlarımızı Vanspor’un daha iyi yerlere gelmesi için maddi ve manevi anlamda katkı sunmaya davet etsinler. Vanspor için bir lira bile çok önemlidir. Vanspor’un hayallerini gerçekleştirebilmemiz için herkesin ortak payda da buluşması lazım. Tek çatı altında birleşerek Vanspor’a sahip çıkalım. Birlik, beraberlik içerisinde hareket edersek inanın Vanspor çok daha iyi yerlere gelecek. Biz şuan Vanspor’u kurumsal bir yapıya kavuşturmak için çalışıyoruz. Beklentilerin yüksek olduğunun farkındayız. Yönetimde bulunan arkadaşlarımızla birlikte görevimizi en iyi şekilde yapmayı hedefliyoruz. Birlik beraberlik içinde hareket edersek Vanspor en iyi yerlere gelir. Bundan sonraki tüm toplantılarımızı cafe veya otel gibi yerlerde yapmayacağız. Kendi tesislerimizde imkanlarımız doğrultusunda gerçekleştireceğiz. Vanspor’un parasını kesinlikle çarçur etmeyeceğiz. Bizler bugün ikinci başkanımız Veysel Ürüm’ün misafiriyiz. Kendisine teşekkür ederim” diye konuştu.

“Van’ın faydasına değil zararına hareket eden olursa ifşa edeceğiz”

Vanspor’a zarar vermeye çalışan herkesi ifşa edeceklerini belirten Kıyak, “Vanspor için nasıl faydalı olabiliriz diye İçişleri Bakanımız ve valimizle görüştük. Vanspor için ne güzelse onu yapacağız. Şuan Vanspor siyaset, bürokrat, işadamları, esnaflar, STK’lar, meslek odaları ve basın mensuplarından çok büyük ilgi görüyor. Biz bunu gördükten sonra asla umutsuzluğu kapılmıyoruz. Bizim şuan bir aylık süreye ihtiyacımız var. Bütçemizi oluşturup transfer çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz. Takımımızı Kızılcıhamam’da kampa alacağız. Kızılcıhamam da arkadaşlarımızla bir araya gelerek tekrar istişare edeceğiz. Destek konusunda almış olduğumuz sözlerimiz var. Bizi onure eden kim varsa başımızın tacı yapacağız ama bize sahip çıkmayan, köstek olan, Van’ın faydasına değil de zararına hareket eden olursa ifşa edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Vanspor üzerinden kimse kendi çıkarları, menfaatleri için bizi karalayamaz” ifadelerini kullandı.

“Vanspor hiçbir siyasi partinin, hiçbir STK’nın, hiçbir grubun arka bahçesi olmayacak”

Vanspor’un kimsenin arka bahçesi olmayacağını söyleyen Kıyak, “Van’da şuan bir kayyum süreci yaşanıyor. Sayın valimiz aynı zamanda kayyum görevini de yürütüyor. Van Valiliği İçişleri Bakanlığı’na bağlı bir kurum olduğu için, en büyük desteği de Valimizden alabileceğimiz için İçişleri Bakanımızla görüştüm. Bu konuda da Bakanımıza çok teşekkür ederim. Çünkü Sayın Bakanımız Vali beyi arayarak Vanspor için destek istedi. Bu ülkenin İçişleri Bakanı AK Partili değil de CHP’li, HDP’li olsaydı ben yine görüşürdüm. Çünkü ben şahsım için istemedim. Vanspor için gidip destek istedim. Vanspor ‘a destek verilmesi konusunda da herkesle görüşürüm. Bir haftadır buradayım. Bir hafta daha burada kalıp sorunlarımızı çözüp öyle gideceğim. Yine diyorum bakın Vanspor için herkesle görüşürüm. Hatta ve hatta gidip cami de bile dilenirim. Bakın biz çok zor bir görev üstlendik. Vanspor hiçbir siyasi partinin, hiçbir STK’nın, hiçbir grubun arka bahçesi olmayacak. Bunun sözünü başkan olarak veriyorum ama şunu diyebiliriz. Kimler Vanspor’a destek veriyorsa onlar bizim başımızın tacıdır. Siyasi görüşü ne olursa olsun bizim için kıymetlidir. Ya Allah aşkına bir insanın kundaktaki bebeği sövülür mü? Bakın ben Van’da iş yapmıyorum. Herhangi bir beklentim yok. Van’da en son yaptığım ticaret doğum evinde muavinlik yaptım. Ayrıcı ayakkabı boyacılığı yaptım. 18 yaşında Van’dan ayrıldım. Benim veya arkadaşım Veysel beyin Van ile ilgili bir beklentisi yoktur. Bizim işlerimizin tamamı Van’ın dışındadır. Mehmet Avcı bu memleketin değeridir. Sizler bizleri küstürürseniz, Vanspor için görüştüğümüz insanlar üzerinden karalama yaparsanız biz başarılı olamayız. Bir haftadır aldığım tehditleri, küfürleri bir ben birde Allah biliyor. Ortak gayemiz Vanspor olmalı. Bugün Vanspor’un hedefi 1. Lig olmalı. Bakın ben bakan beyle görüşmeden önce Vanspor ile ilgili hiçbir düşüncem yoktu. Arkadaşlarımız Vanspor için elimizi taşın altına koymamız gerektiğini söyledi. Allah rızası için bizlere yardımcı olun birlikte Vanspor’u hak ettiği yere getirelim. Bana kefil olan arkadaşlarıma mahcup olmamak için elimden gelen her türlü çalışmayı sergileyeceğim. Nasip olursa Gençlik ve Spor Bakanımız, milletvekilleri, kaymakamlar, siyasi partilerle görüşeceğiz” diye konuştu.

“1 ay sonra takımla ilgili tüm planlarımızı açıklayacağız”

Hedeflerini önümüzdeki ay açıklayacaklarını söyleyen Kıyak, “Vali bey bize ortada arızalı bir aracın olduğunu, Van için hizmet etmeye geldiğini söyledi. Vanspor’a destek vermek asli görevi olduğunu ifade etti ama bu memleketin iş insanları aralarında toplansın görevini yerine getirsin. Arızalı aracı çalıştırın ondan sonra Vanspor için destek istemeye gelin. Şuan sıkıntılarımızı çözüp bitirmeye çalışıyoruz. Bunları bitirdikten sonra hedefimizi belirleyeceğiz. 15 milyon borç yüzünden kimse kongrede aday olmadı ama biz biliyoruz ki bu borç sıfır olsaydı emin olun 100 kişi aday olurdu. Vanspor’u kıymetli yapmamız için borcunu sıfırlamamız gerekiyor.1 ay sonra takımla ilgili tüm planlarımızı açıklayacağız” dedi.

“Göreve başlar başlamaz 3 milyona yakın bir parayı Vanspor’un kasasında tuttuk”

Vanspor İkinci Başkanı Veysel Ürüm, “Silahtaroğlu bizim çok değer verdiğimiz, sevdiğimiz ve Van’ın güzide iş insanlarından biridir. Kendileri herhangi bir sponsorluk anlaşması yapılması halinde, kendi ellerindeki bütün hakları bedelsiz bir şekilde Vanspor’a devredeceğini beyan etti. Bunun için kendilerine teşekkür ediyorum. Bu yaklaşım tarzını, diğer Vanlı işadamlarımızdan, taraftarlarımızdan ve Van halkından da bekliyoruz. Vanspor için geç saatlere kadar çalışıyoruz. Mesaimizin büyük bir bölümünü Vanspor’a harcıyoruz. Vanspor’a bu dönemde Seyithan İzsiz 250 bin, Mehmet Akın Dinçer 230 bin, Levent Cankurtaran 120 bin, Cüneyt Avcı ise 2 milyon 350 bin TL borç para vermiş. Bu borçlarla alakalı gerekli görüşmeleri yaptık. Akın Dinçer ve Levent Cankutaran bu borçlardan feragat ettiklerini ifade ettiler. Yavuz Kuşan beyin Mehmet Avcı beyle yaptığı görüşmede Mehmet Avcı’nın yeğeni Cüneyt Avcı’nın da alacağıyla ilgili herhangi bir talebinin olmadığını ifade etmiş. Seyithan İzsiz Bey zaten bu işin fitilini yakan değerli bir iş insanımızdır. Kendisiyle herhangi bir görüşmemiz olmadı. İnanıyorum oda 250 bin TL’lik alacağını Vanspor’a hibe eder ve Vanspor’a gerekli desteği de vereceğine inanıyorum. Kendisiyle de kısa süre içerisinde bir görüşme gerçekleştireceğiz. Göreve başlar başlamaz 3 milyona yakın bir parayı Vanspor’un kasasında tuttuk. Bu önemli bir başarıdır. Bizden beklentilerin farkındayız. Bu konuda gerekli çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bizden eski yönetimi yerden yere vurmayı beklemeyin. Biz bunu yapmayız. Bizim şuan ki sorumluluğumuz Ferhat Beyin başkan seçildiği andan itibaren başlamıştır” dedi.

“Hiç kimseye pozitif bir ayrımcılık tanımadan, Vanspor’u başarıya götürmek istiyoruz”

Prof. Dr. H. Eray Çelik, “Yeni bir yönetim oluştu. Bir birimizi yeni yeni tanımaya çalışıyoruz. Ahde vefayı merkeze almaya çalışıyoruz. Eskiye dönük hiçbir enerji harcamadan önümüze hızlı bir şekilde bakmak istiyoruz. Bu takımın bir vizyon ve misyonunu oluşturacağız. Kısa, orta ve uzun vadede bir stratejik plan oluşturuyoruz. Bu takımdan beklentilerimiz ne? Bununla ilgili çalıştaylar düzenleyeceğiz. Hiç kimseye pozitif bir ayrımcılık tanımadan, Vanspor’u başarıya götürmek istiyoruz. Bir tek ayrımcılık tanıyacağız şey, spor lisesi ve alt yapıdır. Bizim temel ilkemiz budur. Hesap verebilir, şeffaf, sürdürülebilir bir yönetim olmak, bununla ilgili gerekli çalışmaları yapıyoruz. Her ayın ilk haftası, bu kulübe alınmış 1 kilo çayın bile giderini burada göreceksiniz. Yapılan bütün masrafları kalem kalem, nereden alınmış, kimden alınmış, bir satın alma komisyonu, proforma, teklifle her şeyi şeffaf bir şekilde göreceksiniz. Herkes bizim ihtiyaçlarımıza teklif de verebilecek. Bu sürdürülebilir bir hale gelecek. Temel ilkemiz budur. Bugün itibariyle banka hesaplarına ulaşabildik. Yönetim kurulu başkanımız ve yönetim kurulunda yer alan arkadaşlarımızın bir katkı payı ve taahhütleri var. Onlar ödenmeye başladı. Şeffaf, adil, sürdürülebilir bir Vanspor yönetimi kurmak zorundayız. Çünkü biliyoruz ki burada daimi olan şey Vanspor’dur. Bu takımı inşallah öyle bir hale getireceğiz ki, bir sonraki kongrede 10 kişi değil, 100 kişi aday olsun. Öncelikli olarak Vanspor’un bütün borçlarını kapatacağız. Üzerimizdeki yükü hep birlikte temizlemeliyiz. Geç saatlere kadar Vanspor için çabalıyoruz. Çim biçen 2 arkadaşımız bile alacakları olan 6 bin TL’den feragat ettiler. Bu çok kıymetli bir şeydir. Bizim siyasi kimliklerimiz, dinsel tutumlarımız, dünya görüşümüz farklı olabilir ama Vanspor bizim tek ortak paydamızdır. Bu süreçte amasız bir desteğe ihtiyacımız var. Bir futbol kulübünün, yerel yönetimlerin desteği olmadan ayakta kalması mümkün değil” ifadelerini kullandı.

“Şuana kadar 4 futbolcu transfer ettik”

Vanspor teknik direktörü Zeki Yılmaz, “Bilindiği gibi geçtiğimiz yılki kadromuzdan direk oynayan 5 oyuncumuzu tutabildik. Son 15 günlük belirsizlikten dolayı görüştüğümüz, beklettiğimiz, transfer etmek istediğimiz 8-9 oyuncuyla sürekli irtibat halindeydik. Fakat yönetim belirsizliği nedeniyle, bu oyuncular haklı olarak başka takımlara gittiler. Şunda iç transferde oynayabilecek kapasitede olan 5-6 oyuncumuz var. Bunun yanında Vanlı çocuklarımız var. Değer verdiğimiz gençlerimiz var. Transfer komitemiz ve teknik ekibimizle belirlediğimiz oyuncularla görüşmelerimiz devam ediyor. Dış transferde şuana kadar 4 futbolcu aldık. Kısmet olursa 7-8 futbolcu daha alacağız. Emrah Tacir ve Barış Sağır’da da bir belirsizlik vardı. Bu oyuncularımızla da gerekli görüşmeler yapıldı ve sorunlar çözüldü. Banko oynayabilecek, nokta transferler yapmak istiyoruz. Günlük olarak bize 300’ün üzerinde futbolcu ismi geliyor. Ama biz Vanspor’a ve Vanspor’un futbol karakterine uyacak futbolcular almak istiyoruz. Bu konuda çok hassas davranıyoruz. Transfer konusunda çok dikkatli bir şekilde ilerliyoruz. Kaleci, stoper, sol bek, santrafor, 8 numara pozisyonunda ve kenarlara transfer yapmayı düşünüyoruz. Bunun dışında geçtiğimiz yıl bize çok büyük emekleri olan Hamza kardeşimizin sözleşmesi devam ediyor ama şartlar anlamında sıkı bir pazarlık var. İnşallah onu da tutarsak, takıma ciddi katkı sunacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“Vanspor’luyum diyen herkes bu yönetime destek vermek zorundadır”

Vanspor As Başkanı Özcan Kara, “Yaklaşık 1 aylık bir kongre süreci oldu. Bu süreçte Vanspor’a sahip çıkan hiç kimse olmadı. Biz bu süreci üstlenmek için bir istişare kurulu kurduk. Bu yönetimi oluşturduk ve göreve geldik. Birileri ısrarla bu takımı, siyasete, polemiğe çekmeye çalışıyor. Bilsinler ki biz bu takımın ne siyasete, ne polemiklere girmesine müsaade etmeyeceğiz. Biz bu takımın son anına kadar yanında olacağız. Bunların da karşısında olacağız. Eğer bu kişiler biz Vanspor’luyuz diyorlarsa, bugün bu masanın etrafında toplanan insanların yanında yer almaları gerekiyordu. Vanspor’un siyasete yâda birilerinin argümanına çanak tutmamaları gerekiyor. Vanspor’luyum diyen herkes bu yönetime destek vermek zorundadır” diye konuştu.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme