VANSPOR'DAN BOL GOLLÜ GALİBİYET

Vanspor deplasmanda karşılaştığı ligin zayıf takımlarından Kardemir Karabükspor'u 4-0 mağlup etti.

Hacı Yılmaz

 

Ligin 20. Haftasında deplasmanda Kardemir Karabükspor'a konuk olan Vanspor sahadan rahat bir galibiyetle ayrıldı. İlk yarıda tutuk bir futbol ortaya koyan Vanspor ikinci yarıda ortaya koyduğu üstün futbolla sahadan 4-0 gibi net bir skorla ayrıldı.

 

Rakiplerin puan kaybettiği haftada Kardemir Karabükspor karşısında 4-0 galip gelen Vanspor'un golleri Batuhan Er (3) ve Mehmet Sıddık İstemi'den geldi. Son haftalarda iyi bir futbol sergileyen Mehmet Sıddık İstemi, Karabükspor karşısında da 1 gol atıp birde asist yaparak üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdi.

 

Her maçta olduğu gibi bu maçta da gol yollarında Vanspor'a önemli katkı sunan Batuhan Er'de gollerine devam etti. 2 golü hakem tarafından ofsayt gerekçesiyle verilmeyen Batuhan Er, 3 gol atarak maçın yıldızı olmayı başardı.

Vanspor aldığı bu galibiyetle puanını 36'ya yükseltti ve liderle arasındaki puan farkını 7'ye düşürdü. Kardemir Karabükspor ise 2 puanda kaldı.

 

Vanspor Taner Taşkın teknik sorumluluğunda sahaya; Yasin Davuş, Barış Gök, Samet Cantürk, Nuri Terliksiz, Tarık Mayhoş, Oktay Aydin, Barış Sağır, Serdar Cansu, Tunç Murat Behram, Mehmet Sıddık İstemi ve Batuhan Er onbiri ile çıktı.

 

Kardemir Karabükspor ise Selçuk Akçay teknik sorumluluğunda sahaya; Olcay Toplu, Berkay Yılmaz, Abdullah Sezgin, Oğuz Eken, Fatih Tultak, Doğukan Sabih Toksöz, Cihan Aydın, Fatih Kızılay, Emre Eser, Arda Belen ve Ömer Faruk Yaylacı onbiri ile çıktı.

 

Demokrat Özgür Güneş, Vural Gül, Kadir Kantekin ve Burak Güner hakem dörtlüsünün yönettiği karşılaşma saat 13.30'da Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu'nda başladı.

 

Maç öncesi Elazığ ve Malatya'da meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

 

İlk yarıya Vanspor başladı.

 

3. dakikada Karabükspor'un kullandığı köşe vuruşunda karambolde kalan topu önünde bulan Cihan'ın vuruşunda top kaleci Yasin'den döndü.

 

5. dakikada sağ kanattan gelişen Vanspor atağında Oktay'ın ortasında Batuhan topu filelere gönderdi fakat hakem ofsayt gerekçesiyle golü vermedi.

 

8. dakikada Vanspor'un sol kanattan geliştirdiği atakta Batuhan kaleciyi çalımlayarak topu Serdar'a bıraktı. Serdar'ın vuruşunda top savunmadan döndü.

 

14. dakikada Karabükspor'un geliştirdiği atakta topla buluşan Fatih Kızılay'ın vuruşunda top kaleci Yasin'de kaldı.

16. dakikada Vanspor 1-0 öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Mehmet Sıddık rakibini çalımlayarak topu boş pozisyondaki Batuhan'a çıkardı. Batuhan topu filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

 

18. dakikada Karabükspor'da Fatih Tultak sarı kart gördü.

 

19. dakikada gelişen Karabükspor atağında topla buluşan Emre'nin vuruşunda top az farkla direğin dibinden auta çıktı.

 

36. dakikada Vanspor'da Barış Gök sarı kart gördü.

 

40. dakikada Vanspor'da Oktay'ın uzaktan sert şutu üstten auta çıktı.

 

İlk yarı Vanspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

 

İkinci yarının başında Vanspor'da Tarık Mayhoş yerini Enes İslam İlkin'e bıraktı.

 

İkinci yarıya Karabükspor başladı.

54. dakikada Vanspor'un kullandığı köşe vuruşunda topu önünde bulan Samet'in vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.

 

57. dakikada Karabükspor gole yaklaştı. Topla buluşan Cihan'ın vuruşunda kaleci Yasin topu son anda kornere çeldi. Kullanılan köşe atışında topla buluşan Fatih'in vuruşunda top direkten döndü.

 

62. dakikada Vanspor'un Tunç Murat ile geliştirdiği atağı Karabük savunması uzaklaştırdı.

 

63. dakikada Vanspor'da Tunç Murat Behram yerini Mehmet Alaeddinoğlu'na bırakırken, Karabükspor'da ise Fatih Kızılay yerini Sezer Gündüz'e bıraktı.

 

66. dakikada Karabükspor'un cezaalanı dışından kazandığı serbest vuruşta Abdullah'ın vuruşunda top kaleci Yasin'de kaldı.

 

67. dakikada Vanspor'un sağ kanattan Serdar ve Enes ile geliştirdiği tehlikeli atakta top kalecide kaldı.

 

70. dakikada Vanspor'da Batuhan'ın vuruşunda top kalecide kaldı.

74. dakikada Vanspor durumu 2-0 yaptı. Cezaalanı dışından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Mehmet'in vuruşunda barajdan seken topu önünde bulan Batuhan fileleri bir kez daha havalandırarak kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti.

 

75. dakikada Karabükspor'da Olcay sarı kart gördü.

 

76. dakikada Karabükspor'da Oğuz Eken yerini Toykan Topuz'a bıraktı.

 

78. dakikada Vanspor'da müsait pozisyonda topla buluşan Batuhan'ın vuruşunda top üstten auta çıktı.

 

80. dakikada Vanspor'da Oktay Aydin yerini Maksut Taşkıran'a bıraktı.

 

83. dakikada Karabükspor'da Emre Eser yerini Barbaros Kılıç'a bıraktı.

85. dakikada Vanspor durumu 3-0 yaptı. Mehmet'in pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Mehmet Sıddık İstemi topu kalecinin solundan filelerle buluşturarak durumu 3-0 yapan golü kaydetti.

 

88. dakikada Vanspor'da Maksut'un şutunda top kalecide kaldı.

 

89. dakikada Vanspor'da Batuhan'ın serbest vuruştaki şutunda top az farkla yandan auta çıktı.

 

Maçın sonuna 4 dakika uzatma eklendi.

 

90+3. dakikada Vanspor durumu 4-0 yaptı. Serdar'ın ortasında Batuhan Er topu kafasıyla filelere göndererek kendisinin 3 takımının 4. golünü kaydetti.

 

Maç Vanspor'un 4-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

 

Vanspor önümüzdeki hafta kendi sahasında Bodrumspor'u konuk edecek.

Bakmadan Geçme