Vanspor Van'ın evlatlarına emanet

Rıdvan Can yazdı...

Temsilcimiz Vanspor, hafta sonu deplasmanda karşılaştığı Manisa temsilcisi Somaspor’a 2-0 mağlup oldu. Temsilcimizin bu mağlubiyeti herkesi olduğu gibi bizleri de derinden üzdü.

Öncelikle geçtiğimiz hafta içerisinde Vanspor’u devralan Van’ın evlatlarına bundan sonraki süreçte başarılar dileyerek, köşeme başlamak istiyorum.

Turgay Karatekin bir kez daha Vanspor Teknik Direktörü olarak, takımın başına geçti. Temsilcimiz Vanspor, teknik direktör Turgay Karatekin’le çıktığı ilk maçında Somaspor’a 2-0 mağlup oldu. 

Hafta sonu oynanan Amatör lig maçlarını takip ettiğimden dolayı ne yazık ki, Soma maçını izleme imkânım olmadı. Bu yüzden Vanspor nasıl oynadı, niye kaybetti. Olumlu veya olumsuz yazmak istemiyorum.

Hiç hesapta olmayan Soma mağlubiyetinin üzüntüsünü herkes gibi bizlerde yaşıyoruz. 

Soma maçı geride kaldı. Kupada bir ligde ise oynamamış 4 önemli maçımızın olduğunu unutmayalım. Bu süreçte takımın moral ve motivasyonunu yüksek tutup destek vermeliyiz...

YÖNETİMİN TEKNİK HEYET TERCİHİNİ DOĞRU BULUYORUM

Soma maçı öncesinde kulüpte, taraflı tarafsız herkesin gurur duyduğu teknik anlamda güzel bir gelişme yaşandı. Kulüp yönetimi bu koşullarda takımın başına getirebileceği teknik heyet tercihini yaptı. Van'da yaşayan ve herkesin ortak paydası olan ilin tek profesyonel takımı Vanspor, “VAN'IN EVLATLARINA” emanet edildi.

Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Takımın başına geçen Teknik Direktör Turgay Karatekin, Zeki Yılmaz, Burhan Kadem, Can Polat ve Bengin Çakay gibi değerli hocalarımız Vanspor için kolları sıvadı. Takım bizim, hocalar bizim şimdi bizlere düşen Van'ın evlatlarına sahip çıkmak, her Vanlı gibi bizlerinde görevi olduğunu unutmayalım. Lig maçları süresince gerek teknik anlamda gerekse saha içindeki kötü futbolu ve yaşanacak başarısız sonuçları elbette yazacağız, eleştireceğiz. Ama şimdi zamanı değil.

Yıllardır futbolun içindeyim. Vanspor sevdalısı Van'ın ve sporuna değer veren, ilin tüm spor faaliyetlerini takip eden biriyim. Van'ın sporuna verdiği önemle bilinen, Van'ın en köklü gazetesi Vansesi Gazetesi'nde yıllardır gerek köşe yazılarımızda gerekse haberlerimizde ve katıldığımız programlarda şehrin marka değeri, reklam yüzü Vanspor'un artık dışa bağımlı değil, özüne dönmesi, altyapısı ve Vanlı hocalara yönelmesi gerektiği konusunda sürekli kulüp yöneticilerine serzenişte bulunduk.

Bundan 6 yıl önce 01-11-2015'te kaleme aldığım "BU KEZ DOĞRU HOCA İLE DEVAM EDİLSİN" başlıklı yazımda o dönemin kulüp yöneticilerine seslenerek, Vanspor'un artık değerlerine sahip çıkması yönünde önerilerimiz olmuştu.

Nihayet serzenişimiz bugün geldiğimiz noktada yerini buldu ve buda bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Kulüp başkanı Mehmet Avcı ve yönetimin değerli üyeleri, Vanspor’u Vanlı hocalara teslim ederek, gerek spor camiası gerekse taraftarın büyük beğenisini kazandılar.

TEŞEKKÜRLER AVCI VE YÖNETİMİNE

Türk futbolunun köklü kulüplerinden Vanspor'da yaşanan bu güzel gelişme herkesi mutlu etmiştir. Geçmişte elbette Vanlı hocalara şans verilmiştir ama ilk kez böylesine güzel bir olaya şahit olduk. Evet,  önce Vanspor'a sonrasında Vanlı hocalara sahip çıkmak gerçekten takdire şayandır.

Bu kararı veren Vanspor yönetimini canı gönülden tebrik ediyorum. Vanspor'da yaşanan bu güzel gelişme umuyorum ki, Türkiye’deki birçok kulübe örnek olacaktır.

Demek ki, inanınca, isteyince oluyor.

Herkes gibi bizlerde bu görevi üstlenen Van'ın evlatları olan Turgay Karatekin ve kıymetli ekibine güveniyor ve inanıyoruz...

Başarılar diliyorum...

Öncelikle Perşembe günü süper Lig ekibi Konyaspor ile kupada, hafta sonu ise ligde Ankaraspor ile oynanacak müsabakalarda başta kulüp yöneticileri olmak üzere teknik heyetimize ve futbolcu kardeşlerime yürekten başarılar diliyorum.

Yorumlar 2
Krtl kaan 29 Kasım 2021 17:15

Zaten bir tek sen doğru buluyosun.

Krtl kaan 29 Kasım 2021 17:15

Zaten bir tek sen doğru buluyosun.

Bakmadan Geçme