Vanspor taraftarını üzdü

Son haftalarda sergilediği inişli, çıkışlı performansından dolayı taraftarın tepkisiyle karşılaşan Vanspor, sahasında Bucaspor'a mağlup olması Vanspor'a gönül vermiş olan herkesi üzdü.

Evren Doğruer

Vanspor son haftalarda sergilediği tutarsız, inişli çıkışlı futbolundan dolayı tepki topluyor. Play-offa kalmayı garantileyen Kırmızı Siyahlı temsilcimizin kötü futbola bir an evvel son vermesini isteyen taraftarlar play-off maçlarına sıkı hazırlanılması gerektiğini vurguladı. Bu maçları fırsat bilip play-off provaları niteliğinde kabul edip gruplara kalan takımlara taktiksel olarak hazırlanıp bir üst lig olan 1. Lige çıkma provaları olarak görüp kendimizi hazırlamalıyız.

Ligin bitimine 2 hafta kala sahasında Bucaspor'a yenilen Vanspor 68 puanla beşinci sırada yer alıyor. Kırmızı Siyahlı temsilcimiz ligde oynadığı 36 maçta 19 galibiyet, 11 beraberlik, 6 mağlubiyetle 68 puanla beşinci sırada yer alırken, rakip fileleri 48 kez havalandırıp kalesinde 26 gol gördü.

Vanspor ligin 37. haftasında 16 Mayıs Salı günü saat 15:00'da deplasmanda Uşakspor'a konuk olurken, ligin son maçında 20 Mayıs Cumartesi günü saat 15:00'da sahasında Balıkesirspor'u konuk edecek. Vanspor daha sonra play-off maçlarında Spor Toto 1. Lige yükselme mücadelesi verecek. 

81 puanla liderlik koltuğunda bulunan Kocaelispor, bu hafta Kastamonuspor'u yenerek, şampiyonluk kutlamalarına başlarken, Bucaspor, İskenderunspor, 1461 Trabzonspor, Vanspor ve Ankara Demirspor play-off müsabakaları için hazırlıklara başlayacak. Ligde Balıkesirspor ve Pazarspor ise küme düşerek önümüzdeki sezon 3. Ligde mücadele edecek.

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıma yol açan depremlerin ardından ligden çekilen Diyarbekirspor ve Adıyamanspor önümüzdeki sezon 2. Ligde mücadele edecek.

BEYAZ GRUPTA ÇORUMSPOR ŞAMPİYONLUĞA YAKIN

TFF 2. Lig Beyaz Grupta 73 puanla liderliğini sürdüren Çorumspor, 16 Mayıs Salı günü sahasında konuk edeceği 43 puanla on beşinci sırada bulunan Ispartaspor karşısında galip gelmesi durumunda şampiyonluğunu ilan edecek. Şanlıurfaspor, Esenler Erokspor, Amedspor, Erzincaspor ve Ankaraspor play-off hattında yer alıyor.

Beyaz Grupta Tarsus İdman Yurdu, Bayburt Özel İdarespor ve Sivas Belediyespor küme düşmeyi garantilerken, Batman Petrolspor, küme düşme hattında yer alıyor.

Bakmadan Geçme