• Haberler
  • Spor
  • Vanspor gol yollarında zorlanıyor: 14 haftada 19 gol

Vanspor gol yollarında zorlanıyor: 14 haftada 19 gol

Temsilcimiz Vanspor, 14 haftalık periyotta rakip takımlara sadece 19 gol atarken, ligde ikinci sırada bulunan Esenler Erokspor rakip fileleri 34 kez havalandırarak en fazla gol atan takım unvanına sahip. Üçüncü sırada yer alan Bodrumspor toplamda 32 gol atarken, dördüncü sıradaki Amedspor'un 31 gol sayısına ulaştığı görülüyor.

TFF 1. Lig’de 21 puanla 10. sırada bulunan Vanspor, gol yollarında istediği performansı sergileyemiyor. 14 haftalık karşılaşmalarda 19 gol atan Van temsilcisinin skora yansıyan gollerinden biri, sezonun ilk maçında Bolusporlu oyuncunun kendi kalesine attığı gol oldu.

İVAN CEDRIC 6 GOL ATABİLDİ

Vanspor’da en çok gol atan futbolcu, 6 golle İvan Cedric Bıkoue Embolo. Kırmızı-siyahlı takımın golcüsünün, 14 haftada 6 gol atmasının yetersiz olduğunu belirten taraftarlar, “Rakip takım golcüleri daha fazla gol atarak takımlarına katkı sunuyor. İvan Cedric’in gol yollarında daha etkili olmasını bekliyoruz.” yorumunu yaptılar.

Cedric’ten sonra en fazla gol atan futbolcu, 1996 Barcelona doğumlu Francesc Crespi Regis. Rakip kalelere 4 gol gönderen Regis, sert ve etkili şutlarıyla biliniyor. Ancak topa gereğinden sert vurduğu anlarda, Regis’in şutları çerçeveyi bulmuyor.

ZİRVEDE MBAYE DIAGNE YER ALIYOR

TFF 1. Lig’de gol krallığı listesinde, 13 golle Amedspor’dan Senegal uyruklu Mbaye Diagne bulunuyor. Hemen hemen oynadığı tüm maçlarda gol atan, bazı maçlarda ise asistleriyle takımına büyük katkı sağlayan eski Galatasaraylı futbolcu Diagne, geçen hafta Boluspor maçında takımının tek golüne imza attı.

Diagne, 4. hafta karşılaştıkları ligin son sırasında yer alan Adana Demirspor’a 3 gol atarak hat-trick yapmıştı.

BOLUSPOR’DAN HASANI’NİN 10 GOLÜ BULUNUYOR

Gol krallığı listesinde Diagne’nin ardından 2. sırada Boluspor’dan Florent Hasani yer alıyor. Boluspor’un Kosovalı golcüsü, bugüne dek rakip fileleri 10 kez havalandırmayı başardı. Takımının galip gelmesinde veya puan almasında önemli katkıları olan Hasani, Boluspor’un yenildiği maçlarda bile gol atmayı başardı. Hasani, geçen hafta oynadıkları ve 4-1 mağlup ettikleri Amedspor’a 2 gol atarak, taraftarların gönlündeki yerini pekiştirdi.

TAULAN SÜLEJMANOV (SEFERİ), 9 GOLE SAHİP

Sipay Bodrumspor’dan Taulan Sülejmanov (Seferi), rakip kalelere 9 gol atarak takımının golcü ismi olmayı başardı. Arnavut sporcu Taulan Sülejmanov, gollerinin yanı sıra asistleriyle de dikkat çekiyor. Arnavut golcü, 13. haftada İstanbulspor ile oynadıkları ve 5-0 kazandıkları maçta rakip fileleri 2 kez havalandırdı. Taulant Sülejmanov, 9. haftada Atakaş Hatayspor’a karşı takımının 2 golüne imza attı.

3 SPORCU, 8’ER GOL KAYDETTİ

Gol krallığı listesinde 8 golle yer alan 3 sporcu üst sıralarda yer alıyor. Sakaryaspor’dan Gael Romeo Kakuta Mambenga, Esenler Erokspor’dan Olarenwaju Ayobami Kayode ve Sipay Bodrumspor’dan Alfredo Kulembe Ribeiro rakip fileleri 8’er golle havalandırdı.

Sakaryaspor’un Fransız golcüsü Gael Romeo Kakuta Mambenga, takımının ligde iyi bir konumda olmamasına rağmen attığı 8 gol ve sergilediği azimle, özellikle puan veya puanlar aldıkları birçok karşılaşmada taraftarlarının gönlünde taht kurmayı başardı.
Lig ikincisi Esenler Erokspor’un Nijeryalı golcüsü Olarenwaju Ayobami Kayode, daha önce Gaziantep, Gençlerbirliği ve Sivasspor gibi takımlarda ortaya koyduğu performansı, şu anda Erokspor formasıyla sürdürmeye devam ediyor.

Önceki sezonlarda Antalyaspor ve Eyüpspor formaları giyen Bodrumspor’lu Alfredo Kulembe Ribeiro, Taulan Sülejmanov’un ardından attığı 8 golle takımının en golcü ikinci ismi oldu.

7’ŞER GOL ATAN 5 SPORCU BULUNUYOR

Takımlarına 7 golle katkı sağlayan 5 isim yer alıyor.

Geçen hafta Çorumspor’u tek golle mağlup eden Bandırmaspor’un golcüsü Douglas Willian Da Silva Souza rakiplerine 7 gol attı. Çorumspor’a atılan tek golün sahibi Souza, diğer maçlarda takım arkadaşlarına verdiği gol paslarıyla Bandırmaspor’un vazgeçilmez isimlerinden biri hâline geldi.

İlk yenilgisini geçen hafta alan Erzurumspor’un golcüsü Eren Tozlu, takımının attığı toplam 24 golün 7’sine imza attı.

Erzurumspor’a ilk yenilgiyi tattıran Iğdırspor’dan Gianni Salvatore P. Bruno, 7 gol atan 5 isimden biri olmayı başardı. Belçika uyruklu sporcu, geçen hafta galibiyet golüne imza atarak Erzurumspor’un “yenilgisiz tek takım” unvanına son verdi.

Haftanın lideri Pendikspor’un golcüsü Jonson Scott Clarke Harris ve Manisaspor’lu Lois Pablo Diony de rakiplerine 7’şer gol attı.

6 GOL ATAN 3 SPORCU BULUNUYOR

Rakip takımlara 6 gol atan Vanspor’lu İvan Cedric’in yanı sıra; Amedspor’lu Diaa Sabia ve Pendikspor’lu Mallik Rashaun Coley Wilks de rakiplerine 6’şar gol atarak listede yer aldı.

Sezonun ilk bölümünde başarılı bir grafik çizen Diaa Sabia, son maçlarda gol yollarında etkisiz kaldığı için eleştirilirken, Pendikspor’un oyuncusu Mallik Rashaun Coley Wilks attığı gollerle takımın en etkili ikinci ismi olmaya devam ediyor.
 

Bakmadan Geçme