Vanspor, Erokspor'u konuk ediyor
Vanspor, TFF 1. Lig ikinci hafta maçında evinde Esenler Erokspor'u ağırlayacak. Taraftarlarından yoksun olarak maça çıkacak olan Van temsilcisi, rakibini devirerek puanını 6'ya çıkarmayı hedefliyor.
Geçtiğimiz Pazar günü İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşılaştığı Boluspor’u, 2-0 geriye düşmesine rağmen 3-2 mağlup ederek lige galibiyetle başlayan Vanspor, bu hafta evinde Esenler Erokspor’u misafir ediyor.
KARŞILAŞMA SEYİRCİSİZ OYNAYACAK
Geçtiğimiz yıl play-off yarı final maçında Elazığspor ile oynanan karşılaşmada yaşanan sorunlar nedeniyle Vanspor 3 maç seyircisiz oynama cezası almıştı. Bu cezadan dolayı, kırmızı siyahlı takım, 17 Ağustos Pazar günü saat 19.00’da evinde oynayacağı karşılaşmayı taraftarlarından yoksun oynayacak. Vanspor’un kendi evinde konuk edeceği Esenler Erokspor’u mağlup ederek puanını 6’ya çıkarmayı hedeflediği belirtilirken, Boluspor maçındaki ilk on bire yakın bir kadroyla sahaya çıkması bekleniyor.
25 yıllık bir özlemin ardından yeniden TFF 1. Lig’e yükselen İmaj Altyapı Vanspor, sezona Boluspor galibiyetiyle başladı. İlk maç öncesi, birçok kişi sosyal medyadan yaptıkları yorumlarda Vanspor’un deplasmandan galibiyetle ayrılacağına inanmadıklarını ifade etmişti. Kırmızı siyahlı ekibin, Boluspor’la berabere kalmasını isteyen taraftarlar, tek puanın deplasman maçları için yeterli olduğu görüşünü savunmuştu. Vanspor’un maça kötü başlaması ve Boluspor’un 2-0 öne geçmesi ile birlikte, taraftarlar maçın kaybedildiğini düşünmüştü. Hakan Kutlu’nun öğrencileri atılan iki golle skoru eşitlemiş, karşılaşmanın 90 dakikası 2-2 tamamlanmıştı. Birçok kişi maçın bu haliyle biteceğini düşünürken, uzatmalarda sahneye Brezilyalı Jeferson çıkmış, ceza alanı dışından eski takımına müthiş bir gol atarak, Vanspor’un galibiyet golüne imza atmıştı. Kırmızı siyahlı ekibin Boluspor’u mağlup etmesi, birçok spor yorumcusu tarafından da ‘sürpriz sonuç’ olarak yorumlanmıştı.
VANSPOR, İKİNCİ HAFTAYI DA ÜÇ PUANLA KAPATMAK İSTİYOR
Temsilcimiz Vanspor ikinci haftayı da galibiyetle kapatarak hanesine 3 puan yazdırmak istiyor. Teknik Direktör Hakan Kutlu, sporcularına rehavete kapılmamaları gerektiğini söylerken, futbolcuların ise ilk maçta alınan galibiyetin kendilerinde rehavet değil, moral oluşturduğunu ifade ettiği öğrenildi.
Van’da Pazar günü saat 19.00’da oynanacak olan gece maçında taraftarların olmamasının bir dezavantaj olduğu belirtilirken, bazı sporcuların ise taraftar baskısı olmadan daha rahat oynadıkları söyleniyor. Karşılaşmayı tribünlerden sadece akredite olan isimlerin izleyebileceği belirtilirken, yetkililerin sahaya giriş konusunda üst düzey bir araştırma yaparak, akredite olmayan tek bir kişinin bile maçı izlemesine izin vermeyeceği açıklandı.
Öte yandan maçı takip edecek olan akredite basın mensuplarının karşılaşma öncesi mutlaka Türkiye Spor Yazarları Van Temsilcisine isimlerini yazdırarak, hatırlatma yapması gerektiği belirtildi.
İlk hafta maç sonuçlarının ardından +1 averaj ve 3 puanla 4. Sırada yer alan İmaj Altyapı Vanspor, ikinci maçını kazanarak zirvede yer almayı planlıyor.
Bu arada grupta liderlik koltuğunda 3 puan ve +2 averajla Ankara Keçiörengücü bulunuyor. İkinci sırada Çorum FK, üçüncü sırada ise Erzurumspor yer alıyor. Bu iki takım da; 3’er puan +2 averajlara sahip.
Dördüncü sıradaki Vanspor’un ardından, beşincisi sırada 3 puanlı Iğdır FK ve 6. Sırada Ümraniyespor takımı yer alıyor.
Vanspor’un rakibi Erokspor 1 puanla yedinci sırada bulunurken, 1’er puanlı Pendikspor, Bandırmaspor, Bodrum FK, İstanbulspor ve Serikspor sıralamada yer alan diğer takımlar olarak öne çıkıyor.