Vanspor Başkanı Mehmet Avcı: Vanspor ile bütünleşmeye davet ediyorum

Vanspor Kulüp Başkanı Seyithan İzsiz'in istifasından sonra tüzük gereği yerine atanan As Başkan Mehmet Avcı yeni yönetimin belirlendiğini açıkladı. Vanspor için destek çağrısında bulunan Avcı, 'Şehrin kanaat önderleri, kurum müdürleri, baro, oda, STK başkanları, yöneticileri herkesi Vanspor ile bütünleşmeye davet ediyorum. Bu şehrin en önemli yapılarından biri olan Vanspor'un hepimizin desteğine ihtiyacı var' dedi.

Rıdvan Can - Burhan Ergin

Görevlerinden istifa eden Vanspor Kulüp Başkanı Seyithan İzsiz’in yerine As Başkan Mehmet Avcı, Futbol Şube Sorumlusu Oktay Ukay, Sportif Direktör Recep Yazıcı’nın yerine 1996 futbol sezonunda Trabzorspor'a attığı golle 'Van Canavarı' lakabını alan Erkan Arseven atandı.

“Vanspor’da yaşanan sorunlar yeni değil!”

Vanspor Kulüp Başkanı Mehmet Avcı, Vanspor’da daha önce de sorunların olduğunu belirterek, “Yapmış olduğumuz yönetim kurulu toplantısında Vanspor’un yeni başkanı olarak yönetim kurulu tarafından görevlendirildim ve takımda yeniden görev paylaşımını belirledik. Vanspor adına son zamanlarda takımın faydasına olmayan konularla gündeme geldiğimiz için kamuoyundan özür diliyoruz. Bizler Vanspor’un iyi bir seviyede olmasını, iyi bir noktaya gelmesini arzu ederek, bu süreçte Vanspor’un olağan kongrelerinde adayların çıkmaması ve yaşanan birçok problemleri kendimizde tespit ettiğimiz için İstanbul’dan, Ankara’dan, Van’dan, farklı illerden iş insanları, farklı alanlarda faaliyet gösteren arkadaşlarımızla birlikte Vanspor yönetim kuruluna talip olduk. Burada bir talep doğdu ve bizlerde bu talebe karşılık vermek için bir araya geldik. Göstermiş olduğumuz gayret önemli bir fedakarlığın göstergesidir. Bizler bu fedakar arkadaşlarımızın bir arada hareket etmesini sadece Vanspor yönetim kurulu olarak değil, bir vefa grubu olmasını ve böyle adlandırılmasının anlamlı olduğunu düşünerekten böyle bir yapıyı kurduk. Vanspor çok güllük gülistanlık bir yapı değildi. Vanspor’un kendi içerisinde zaten önemli problemleri vardı. Vanspor futbolcular nezdinde teknik heyet nezdinde, ekonomik açıdan, çevresel açıdan birçok noktada problemlerle boğuşan bir kulüptü. Bu vefa grubundaki her bir arkadaşımız bu yapının zaten problemli olacağını ve bizlerde bu problemlerle boğuşmak için bir araya geldiğimizi ve bundan dolayı bir vefa grubu oluştuğunu tekrardan kamuoyuna açıklamak istiyorum” dedi.

“Şampiyonluk hedefiyle yönetimi oluşturmadık”

23 Ağustos tarihinden sonra göreve başladıklarını kaydeden Avcı, “23 Ağustos tarihinden itibaren arkadaşlarımızla birlikte olağanüstü kongrede yeni yönetim kurulu bizlerin oluşturduğu oluşumla kuruldu. O tarihte itibaren söylediğimiz en önemli konu biz şampiyonluk hedefiyle bu yönetim kurulunu oluşturmadık. Çünkü biz bu kadroyu da oluşturmadık. Öncelikli amacımız bu takımın ligde kalabilmesi için bütün tedbirleri, aksiyonları alabilecek düzeyde hareket edeceğimizdi. Oyuncularımızın, teknik heyetimizin, yönetimimizin, taraftarlarımızın güzel bir birlikteliğiyle oluşturulan sinerji sahaya çok güzel şekilde yansıdı ve bu yansımanın sonucunu da 8 haftalık süreçte liderlik pozisyonuna taşıyarak almış olduk ama bu liderlik tabi ki biraz daha umutları, hedefleri farklı noktaya taşıyabilir. Biz bunları da yine anlayışla karşılıyoruz. Bunun devamlılığını sağlamak için elimizden gelen bütün gayreti göstermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“Desteklerinden dolayı teşekkür ederiz”

İzsiz ve Ukay’ın istifasına değinen Avcı, “Geçtiğimiz süre içerisinde mali açıdan, insan kaynağı açısından, stat ve bütün dinamiklerle ilgili çok ciddi bir efor sarf ederek Vanspor’un iyi seviyede olması için önemli bir gayret sarf ettik. Vanspor bizler için ne kadar önemliyse Van’ın tüm dinamikleri için, tüm halkı için daha fazla önemli olduğunun farkındayız. Bizler bu kulübün, tüm şehrin ve tüm Vanlıların ortak bir heyecanı, ortak bir paydası olduğu bilinciyle bu sorumluluğu alıp yola devam ettik. 6 Kasım tarihi itibariyle Sayın Seyithan İzsiz kulüp başkanlığı görevinden istifa etti. Hemen iki gün öncesinde Futbol Şube Sorumlumuz Oktay Ukay istifa etmişti. Bizler kendilerinin bu istifa kararı süreçlerinde bir istişareyle yol gitmediğimizi burada deklare etmek istiyorum. Almış oldukları karar bireyseldir ve kulübe çok ciddi derecede katkı sağlamış insanlardır. Biz buradan Seyithan İzsiz ve Oktay Ukay’a vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

“Kimsenin bir görev beklentisi yoktur”

Yönetim kurulunda yer alan üyelerin beklenti içerisinde olmadığını anlatan Avcı, “Dikiz aynasına bakarak hiçbir şekilde yol alamayız. Burada önümüze bakmamız gerekiyor. Vizyonel, doğru bir perspektifle ilerlememiz gerektiğinin farkındayız. Yapmış olduğumuz toplantıda da yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın özellikle vurguları ‘bizler önümüze bakmamız lazım. Bizler geriye bakarak gittiğimiz zaman hiçbir adım atamayacağımızı çok net bir şekilde biliyoruz dediler.’ Yönetimde bulunan arkadaşlarımız, görev alan arkadaşlarımızın tamamı adına şunu söylemek istiyorum. Burada hiç kimsenin bir görev beklentisi, konum beklentisi, farklı bir algı beklentisi yoktur ve bundan sonraki süreçte de olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

“Vanspor çok önemli bir güç merkezidir”

Vansporr’un kent ve bölge için önemli bir güç olduğunu söyleyen Avcı, “Vanspor aynı zamanda bir piar yeri değildir. Vanspor bir gönüllülük yeridir. Sorumluluk bilincinin burada devreye alındığı bir yerdir. Burada bizler doğru bir senkronizasyonu ortaya koyabilirsek ve Van’ın bütün bileşenlerini, Van’ın bütün yerel dinamiklerini, halkı, taraftarı, birçok kesimi bu noktada birleştirebilirsek Vanspor Van ve bölge için çok önemli bir güç merkezidir. Çok önemli bir lokomotif görevi görecek bir STK’dır. Burada benim yeni süreçle ilgili söyleyeceklerim açıkçası şunu yapacağız, bunu yapacağız demek yerine biz bundan sonraki süreçte daha çok yaptıklarımızdan söz edip halkımızı daha memnun ve taraftarlarımızı daha mutlu etmeyi arzu ediyoruz. Tabi ki bu zamana kadar başlatmış olduğumuz bazı girişimler, görüşmeler, yapmak istediğimiz çok yenilikçi konular var ama bunları da bitirdikçe, sonuca getirdikçe basın aracılığıyla kamuoyuna açıklayacağız” dedi.

“Kamuoyuna çağrıda bulunuyorum”

Vanspor’un bundan sonraki süreçte daha çok birleştirici güç olarak yoluna devam edeceğini belirten Avcı, “Bizlerin kendi içerisinde oluşturmuş olduğumuz birlik beraberlik aynı şekilde taraftarlarımızla bütünleşmiş şekilde devam edecektir. Taraftarlarımızla birlikte tüm kamuoyuyla, hemşehrilerimizle birlikte hareket ederek yolumuza devam edeceğiz. Burada ayrıştırıcı bir dilden uzak durmaya çalışacağız. Burada Vanspor’un menfaatleri için herkesi sistemin içerisine dahil edecek düzeyde hareket edeceğiz. Yeni süreçte arkadaşlarımızın tamamı aldığı görevin misyonunu üzerinde taşır düzeyde hareket edecek ve kendileri bu görevleri bizatihi önerdiğimiz zaman kabul ettiler. Kamuoyundan Vanspor’a sağlanan desteklerin daha da artarak devam etmesini talep ediyorum. Vanspor için destek çağrısında bulunmak istiyorum. Kamuoyuyla birlikte şehrin kanaat önderleri, kurum müdürleri, baro, oda, STK gibi kurumların başkanları, yöneticileri herkesi Vanspor ile bütünleşmeye davet ediyorum. Bu şehrin en önemli yapılarından biri olan Vanspor’un hepimizin desteğine ihtiyacı var. Sadece maddi açıdan değil manevi açından da herkes Vanspor’a ciddi şekilde destek sağlayabilir. Küçük bir destek gibi görmeden herkesin Vanspor’a destek verebileceği bir düşüncesi muhakkak vardır. Vanspor için destek çağrımı yineliyorum. Gerek Vanspor kulübünde aidiyet hissettirmek gerek iyi bir sinerji oluşturmak için tüm kamuoyuna çağrıda bulunuyorum” diye konuştu.

“Kısa süre içerisinde futbolcuların ödemeleri yapılacak”

Futbolcuların kalan ödemelerini kısa sürede yapacaklarını belirten Avcı, “Bodrum maçı sonrası gördüğüm net durum, takımda çok ciddi bir otorite problemi olduğu. Burada teknik heyetin, futbolcuların kendi içerisinde yaşadığı kopukluklar, bir otorite problemidir. Biz bu otorite problemini ortadan kaldırmak için kesinlikle yönetim olarak radikal kararlar alacağız. Bizler radikal kararlar almadığımız zaman, açıkçası sadece birer seyirci olarak kalırız ve sadece duygusal olarak da sevinçten çok üzüntü yaşar gideriz. Bu yüzden burada somut olarak, şu radikal kararları alacağız noktasında değil, ama kulübün otorite problemini ortadan kaldırmak için yönetim olarak kesinlikle bu kararı alacağız. Buna bugünden itibaren çok net bir şekilde başlıyoruz. Bütün alanlardaki eksikliklerimizi doğru tespit edip, Erkan hocamızın da vereceği rapor doğrultusunda, yönetimle birlikte bu kararları alıp devam edeceğiz. Futbolcuların ödemeleriyle ilgili zaten ilk süreçten itibaren mali açıdan şeffaf bir şekilde kamuoyunun karşısına çıkacağımızı söyledik. Bundan sonra da aynı şekilde çıkacağız. Futbolculara bizden önce yapılan anlaşmalarında 3 taksit şeklinde ödemeleri yapılacaktı. Bunlardan birinci taksit ödemeleri zaten yapılmış düzeyde. İkinci taksit ödemelerinde de 1/3 oranında ödemeler yapılmış, ikinci taksit ödemeleri süresi içerisindeyiz şuan, onların da ödemesini biz görev alamadığımız için bir şey yapamadık. Çünkü Seyithan Bey ayrıldıktan sonra görev ve yetkileri her ne kadar as başkana geçmiş olsa bile, burada bir yetki kullanımını, yönetim kurulunun kararı ile yapmak istedik ve önümüzdeki kısa süre içerisinde bu ödemeler yapılmış olacak” dedi.

“Radikal kararlar alacağız”

Vanspor’da gidişata bakarak radikal kararlar alacaklarını söyleyen Avcı, “Bizler bu süreci yönetirken, açıkçası birlikte bir istişare ile ortak kanaatle yönetmek istiyoruz. Burada radikal karar sadece Saffet İşler değildir, açıkçası burada o kadar radikal kararlar var ki, belki Saffet hocayı bu sıralamaya alsanız çok fazla ileride olmuş olur. Şunu ifade edeyim; dün itibariyle bu görevlendirmeler yapıldı. Bugün itibariyle bu çalışmalar başladı. Bizler bugünden itibaren teknik heyet, oyuncular, tesisler, bütün kulübün işleyişinde olan her şeyle ilgili durum tespitini net bir şekilde yapacağız, daha sonra radikal kararlar alacağız. Bundan hiçbir taviz vermeyeceğiz. Bir Kulüp Başkanı olarak Seyithan beyin açıklamalarının şurası doğrudur, şurası yanlıştır demeyi doğru bulmuyorum. Vanspor’lu futbolcuların alacaklarıyla ilgili gereken cevabı verdim. Sonuç itibariyle resim açıklamayı yaptım. Önümüzdeki iki tane deplasman maçımız var. Bu deplasman maçlarından bir tanesi, Ankara’da Etimesgut ile oynayacağız, bir sonraki hafta Soma ile bir maçımız olacak. Taraftarlarımızın hocanın istifasıyla ilgili uzun uzun talepleri oldu. Burada hiçbir şekilde kopuk bir sistem yönetmeyeceğiz. Ne taraftarımızla, ne oyuncularımızla, ne yönetimimizle, burada daha çok istişare ederek bu süreci yönetmeye çalışacağız. Erkan hocamızla birlikte bu süreçte doğru tespitler yaparak ilerleyeceğimize inanıyorum. Bu hamleler çok uzun sürmeyecek hamleler olacak. Kısa sürede bunlar neticeye kavuşacak” diye konuştu.

“Raporları kararlaştırıp yolumuza devam edeceğiz”

Avcı son olarak şunları söyledi; “Bizler bu takıma ne kadar destek verebilirsek, ne kadar motivasyon sağlayabilirsek o kadar kendilerinden verim alabiliriz. Futbolcuların Bodrumspor karşısında performansının düşük olmasını, hiç kimsenin bir yere bağlamasına gerek yok. Çünkü geçtiğimiz hafta iki tane maç yaptık. Bu iki maçtan biri Çorum FK maçıydı. Yönetimsel anlamda krizler yaşadığımız bu süreçte, takımımız Çorum FK karşısında muhteşem düzeyde bir oyun oynadılar. Hemen akabinde Bodrum maçına geldik. Bodrum maçını çok rahat geçebileceğimizi düşünüyordum. Çünkü Çorum maçını birebir orada gören, o motivasyonu hisseden bir kişi olarak, öyle hissetim. Futbolda böyle şeylerle karşılaşabiliriz. Kendi sahamızda yaşadığımız mağlubiyetler çok daha kötü. Moralimizi çok kötü etkiliyor. Devre arasına kadar transfer yapamıyoruz. Devre arasında yapılacak olan transferlerin de ne kadar faydalı olabileceği belli olmuyor. Zaten iyi futbolcular belli kulüplerde çalışıyor. Devre arasındaki durumumuzu, tablomuzu görüp, ondan sonra gerekli hamleleri yapacağız. Devre arasına kadar 6 maçlık bir süremiz var. Burada yine Erkan hocamızdan alacağımız raporlar doğrultusunda, bu raporları kararlaştırıp yolumuza devam edeceğiz.”

“Bu ekibi herkesin desteklemesi gerekiyor”

Daha sonra soru üzerine söz alan Vanspor As Başkanı Akın Dinçer, “Yeni şekillenen yönetimimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. İyi niyetle ve samimiyetle yola çıkan, kurumsallaşmayı önemseyen, ayakları yere basan bir ekip olduğumuzu düşünüyorum. Çok güzel sonuçlar alacağımız bir yapı oluşuyor. Burada iyi niyet ve samimiyet var. Bu ekibi herkesin desteklemesi gerekiyor diye düşünüyorum. Biz Vanspor’un Ticon ile ilgili borsalarla görüştüğünü kamuoyuna bildirdik. Hakikaten bir firma ile çok ciddi bir noktaya geldik. Göğüs sponsorluğu ve Ticon için bir çalışma yaptık. Sözleşmemiz imzalanma seviyesine geldi. Fakat çeşitli sebeplerden ötürü bu sözleşme imzalanamadı. Yeni yönetim olarak görev dağılımı yaptık. Yönetim kurulu başkanının imzalaması gereken bir sözleşme bu. Geçtiğimiz hafta ilgili firma ile bir kez daha görüştüm. Onlar da maalesef yaşadığımız sıkıntıları duymuşlar. Bundan rahatsızlıklarını da dile getirdiler. Ama inanıyorum ki onları ikna edeceğiz. O sözleşmeyi imzalayarak, Vanspor’a bu gelir kapısını açacağız. Bu firma ile anlaşamazsak, başka firmalarla yolumuza devam edeceğiz. Kulübe 25 yıl gelir getirecek, bu süreci Vanspor’a kazandıracağız” diye konuştu.

VANSPOR’DA GÖREV DAĞILIMI BELLİ OLDU

Kulüp Başkanı: Mehmet Avcı

İkinci Başkan: Levent Cankurtaran

As Başkan: Akın Dinçer

Genel Sekreter: Serdar Kartal

İşbirliği ve Sponsor Sorumlusu: Adnan Bayram

İdari İşler: Türkmen (Dikmen) Kaya

Kamu Kurumları ile İlişkiler: Veysel Ürüm

Hukuki İşler: Av. Orhan Yıldırım

Üye ve Paydaş Etkileşim: Osman Halitoğlu

Medya ve Tanıtım: Çetiner Çetin

Ar-Ge: Yasin Ertürk

STK’larla İlişkiler: İsmail Ayaz

Tesisler ve Altyapı Sorumlusu: Özcan Kara

Taraftarlar ve Stad Sorumlusu: Yavuz Kuşan

Farklı Branşlardan Sorumlu: Mehmet Can Yağar

Türkiye Futbol Federasyonu Temsilcisi: Müjdat Çelik

Ulaşım ve Deplasman Organizasyonu: Nurullah Abukan

Ankara Temsilcisi: Özgür İreç İlhan

Basın Sözcüsü: Yunus Emre Aykaç

Kulüp Avukatı: Emrah Borazan

Sportif Direktör ve Futbol Şube Sorumlusu: Erkan Avseren

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme