Vanspor, Balıkesirspor karşısında

Vanspor ligin son maçında yarın sahasında küme düşen Balıkesirspor'u konuk ediyor.

Burhan Ergin

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor ligin 38. haftasında yarın saat 15:00’da evinde Balıkesirspor’u ağırlıyor. 71 puanla, beşinci sırada yer alarak play-off’u garantileyen Vanspor, hazırlıklarını sürdürüyor.

Vanspor ligin 37. haftasında deplasmanda Uşakspor’u 2-1 mağlup ederken, Balıkesirspor sahasında Zonguldak Kömürspor’la 3-3 berabere kaldı.

Vanspor ligde oynadığı 37 maçta 20 galibiyet, 11 beraberlik, 6 mağlubiyetle 71 puanla beşinci sırada yer alırken, rakip fileleri 50 kez havalandırıp kalesinde 27 gol gördü.

Küme düşen Balıkesirspor ise 37 maçta 6 galibiyet, 10 beraberlik, 21 mağlubiyetle 25 puanla on yedinci sırada bulunurken, rakip fileleri 32 kez havalandırıp kalesinde 68 gol gördü.

Vanspor Ümit Bozkurt teknik sorumluluğunda sahaya; Barış Türkmen, Erkul Küçük, Miraç Acer, Utku Şen, Emrah Tacir, Hasan Bilal, Emre Oymak, Nuri Terliksiz, Şerif Doğan, Onurcan Güler ve Barış Sağır onbiriyle çıkması bekleniyor.

Balıkesirspor ise Can Cangök teknik sorumluluğunda sahaya; Yiğithan Kır, Kağan Kayalı, Enes Karabulut, Görkem Altun, Berat Aydoğdu, Hüseyin Karabey, Berk Tosun, Hasan Can Bingül, Sedat Yiğit Kurnaz, Doğanay Avcı ve Arda İbrahim Akgün onbiriyle çıkması bekleniyor.

KOCAELİSPOR, KUPASINA KAVUŞUYOR

Ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Kocaelispor, 20 Mayıs Cumartesi günü saat 15:00’da deplasmanda Ankara Demirspor’la karşılaşacak. Kocaelispor Kulüp Başkanı Engin Koyun, Ankara Demirpor maçından sonra kupayı alacaklarını belirterek, “2. Lig Kırmızı Grupta iyi bir mücadele vererek şampiyon olduk. Kastamonuspor maçından sonra şehitlerimizden dolayı kutlama yapamadık.  Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Memleketimizin, milletimizin başı sağ olsun.  Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi bizzat kupayı getirmek istediğini söyledi. Ankara Demirspor maçından sonra kupamızı alacağız. Kutlama programını belirleyen halkımızla paylaşacağız. Ligde play-off’a kalan takımlara başarılar diliyorum” dedi.

“BU BAŞARI BENİM DEĞİL”

Başkan Koyun açıklamasını devamında “Engin Koyun bu şehirde ‘ben’ kimliğiyle hareket eden biri olmadım. Olmayacağım da. Bu başarı benim değildir, şehirde yaşayan, gönlü ve ruhu Kocaelispor sevdasıyla atan herkesindir. Herkesi tebrik ediyorum. Ekonomik anlamda en büyük desteğimizi büyükşehir belediye başkanımızdan, Tahir Başkanımızdan aldık. Ona da teşekkür ediyorum. Bütçenin yüzde otuzunu yönetim cebinden karşıladı. Enkaz bırakan yönetim anlatışı değiliz. Futbolcusuna, malzemecisine, herkese A’dan Z’ye parasını ödeyen kulübüz. Bu da başarıdır. Küçümsenmemesi lazım. Sayısız esnafın borcunu kapattık. Federasyonda, FIFA’da, UEFA’da bir tane dosyamız ve davamız yok. Çok önemli bir miras bu. Kocaelispor’un geldiği noktadan bahsediyorum. Yönetim kurulu arkadaşlarımıza yeniden teşekkür ediyorum. Bugün takım maça çıkmadan önce ‘Personel maaşı ve prim yatmalı’ dedim. Yöneticilerimizden biri cebinden 1 milyon 350 bin lira yatırdı” diye konuştu.

“SENEYE SÜPER LİG’E ÇIKACAK KADRO BEKLEMESİNLER”

Önümüzdeki sezon hedefin direkt Süper Lig değil önce play-off olduğuna değinen Koyun, “Bu statta acı günler yaşadık, hak etmediğimiz küfürlere maruz kaldık. Anneler gününde rahmetli anama küfredildi. Asla bizim taraftarımıza yakışmıyor. İnsanlığa da yakışmıyor. Onları da bugün affediyorum. Bugün barış günü. Bu mutluluğu yaşama ve Kocaelispor’u sahiplenme günü. Kocaelispor’umuz her yerde örnek gösterilen kulüp ve camia. Taraftar da takımı sonuna kadar desteklemeli. Son zamanlarda bu birlikteliği de sağladık. Hepsine teşekkür ediyorum. Takımın hedefi bellidir. Kısa ve uzun vadeli hedeflerimiz var. Kıymetli taraftarımızdan şunu bekliyoruz; takıma sahip çıkarken ille de Süper Lig’e çıkması için kadro beklemesinler. Kurumsallaşma çalışmaları yapacağız. Yerimiz tabii ki Süper Lig ama tesislerimiz, alt yapımız var. U-17 takımımız Türkiye şampiyonu oldu. Mutluluğunu bugün yaşadık” ifadelerini kullandı.

 

Bakmadan Geçme