Vanspor'a para cezası

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Vanspor'a 14 bin lira para cezası verdi. PFDK ayrıca Beyaz Grupta mücadele eden Kırşehirspor, Zonguldak Kömürspor, Adıyamanspor ve Karacabey Belediyespor'a ceza verdi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, Kırşehirspor, Zonguldak Kömürspor, Adıyamanspor ve Karacabey Belediyespor’a ligin 32. haftasında yaşanan saha olaylarından dolayı ceza verdi.

PFDK açıklamasında “Acnturk Sigorta Vanspor FK’nın, 24.03.2024 tarihinde oynanan Karacabey Belediyespor A.Ş.–Acnturk Sigorta Vanspor FK müsabakasında, taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 3. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 14.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, Kırşehirspor Kulübünün, 24.03.2024 tarihinde oynanan Bucaspor 1928-Kırşehirspor Kulübü müsabakasında, temsilcisinin stadyum denetimine katılmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası ile cezalandırılmasına, Zonguldak Kömürspor A.Ş. teknik sorumlusu Abdulkerim Koç’un, 23.03.2024 tarihinde oynanan Ankara Demirspor-Zonguldak Kömürspor A.Ş. müsabakasında, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 9.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş. antrenörü Polat Öskan’ın, 24.03.2024 tarihinde oynanan Adıyaman Futbol Kulübü Aş.-Serik Belediyespor müsabakasında, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 9.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, Karacabey Belediyespor A.Ş.’nin, 24.03.2024 tarihinde oynanan Karacabey Belediyespor A.Ş.–Acnturk Sigorta Vanspor FK müsabakasında, taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 16.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir” ifadelerine yer verdi. 

Bakmadan Geçme