VANSESİ, VAN'IN GÖZÜ, KULAĞI VE SESİDİR

AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve yönetim kurulu üyeleri 81 yaşına ulaşan gazetemize nezaket ziyaretinde bulundular.

Rıdvan Can

 

AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu beraberindeki İl Başkan Vekili Abdullah Çalım, İl Başkan Yardımcısı Sinan Başak ve Tanıtım ve Medya Başkanı Ferhat Atacan ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek imtiyaz sahibi Erdal Perihan ile görüştü. 

"Vansesi çizgisinden, ilkelerinden  hiç bir şey kaybetmemiştir"

Gazetemizin 81. yıldönümünü kutlayan Türkmenoğlu, "AK Parti teşkilatı olarak Van'ın tarihi, Van'ın geçmişi, Van'ın kültürel yapısına büyük katkı sunan Vansesi Gazetesinin kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Vansesi Türkiye'nin sayılı köklü gazetelerindendir. Vansesi'nin en büyük özelliği Van'ın sesi, gözü, kulağıdır. Vansesi  81 yıl boyunca bağımsız, objektif ve tarafsız  gazetecilik anlayışıyla  yayın hayatına devam ediyor. Hiçbir zaman eğilmedi, bükülmedi. Meslek anlayışına ve  asaletine uygun bir şekilde bugün ikinci kuşağa kadar  gazeteciliği devam ettirme başarısı gösterdi. Van'ımızın güzide kurum olan Vansesi  81 yıl boyunca çizgisinden, ilkelerinden  hiç bir şey kaybetmemiştir. Şuan bulunduğumuz  gazete bürosu 81 yıl önce  Vansesi'nin temellerinin atıldığı yerdir.  81 yıl sonra gazeteciliğe  aynı yerde aynı ruh ve heyecanla devam etmek çok büyük başarıdır. Erdal  Bey'in şahsında Vansesi ailesini kutluyorum. Van olarak böyle köklü ve ilkeli bir gazeteye  sahip olduğumuz için de mutluluk ve  övünç duyuyorum" dedi.

"Remzi Perihan'ın Van'a büyük katkıları olmuştur"

Vansesi Gazetesi ve Van Ticaret ve Sanayi Odasının kurucusu Merhum Remzi Perihan'ın Van'a büyük hizmetler yaptığını anlatan Türkmenoğlu, "Merhum İlyas Kitapçı ve Remzi Perihan'a  Allah'tan rahmet diliyorum. Merhum Remzi Perihan ağabeyimizin Van'a çok büyük hizmetleri olmuştur. Van Ticaret ve Sanayi Odasının kurucu başkanıdır. 1962 yılında Van TSO'yu kurarak, Van'a da sivil toplumun örgütlenmesinde çok büyük bir kazanım sağlamıştır. Benim amcazadem Bilal Türkmenoğlu da Van Ticaret ve Sanayi Odasının ilk üyesidir. Bunlar memleketimizin ve  bizim saygıyla andığımız değerlerimizdir. Şuan Vansesi'nin başında Erdal Perihan var. Bu zamana kadar birçok personel Vansesi Gazetesinde yetişerek, meslek sahibi oldu. Van'ımıza farklı alanlarda büyük katkıları olan İkram Kali  kardeşimizde gazetenin yazı işleri müdürlüğünü ve köşe yazarlığı  görevini yürütüyor. Ondan önce Ali Laleci hocamız vardı. Bunların hepsi Van'ın tarihini, sosyal ve kültürel yapısını çok iyi bilen isimlerdir. Bu değerlerimiz hem iyi bir Vanlı hemde iyi bir Van tarihçisidir.  Van'ı yazmak, anlatmak ve  anlayabilmek için çok iyi bir Vanlı olmak lazım. Vansesi'nin varlığından ve basın hayatındaki etkili gazeteciliğinden şehrimiz ve hemşehrilerimiz güç alıyor.  Vansesi gazetemiz Van ve Van dışındaki tüm Vanlıları, Van dostlarını ve Van' a hizmet edenleri kucaklayarak  nerede olurlarsa olsunlar seslerini duyuruyor.  Basın Ahlak İlkelerine, kişilerin haklarına özen gösteren toplumun değerlerini önemseyen Vansesi gazetemize basın hayatında daha nice uzun yıllar diliyorum. Allah sizin gibi yerel basınımızı güçlü ve başarılı kılsın" ifadelerini kullandı.

 

İmtiyaz Sahibi Erdal Perihan nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek teşekkür etti.

Bakmadan Geçme