VANSESİ GAZETESİ EKO İKLİM ZİRVESİ'NDE

'İklim değişikliği' ile 'yeşil dönüşüm' konularının ele alındığı Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi (EKO İKLİM) başladı. 30-31 Mart tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilen zirvede gazetemizi temsilen gazetemiz personellerinden Türk İnternet Medyası Birliği Van Temsilcisi Rıdvan Can katılıyor.

Özlem Tekin Alkan

Ankara Ticaret Odası (ATO) öncülüğünde 30-31 Mart'ta ATO Congresium'da zirveye  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ankara Valisi Vasip Şahin, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşları Başkanı Memiş Kütükçü, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Türk İnternet Medyası Birliği Başkanı Nizamettin Bilici, gazetemiz çalışanlarından Türk İnternet Medyası Birliği Van Temsilcisi Rıdvan Can, iş dünyası, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler üniversiteler, uluslararası kuruluşlar ve çok sayıda paydaşlar katılıyor.

“İklim değişikliği” ile “yeşil dönüşüm” konularının ele alındığı Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi Van’ı temsilen katılan Van'ın sesi, gözü kulağı, Vanlıların buluşma adresi Vansesi Gazetesi personeli ve Türk İnternet Medyası Birliği Van Temsilcisi Rıdvan Can, “Yıllardır dile getirilen küresel ısınma artık kendini göstermeye başladı. Yaz sıcaklarının aşırı artması, sel felaketleri, orman yangınları, denizlerde ısınma, buzulların erimesi, hortumlar gibi birçok doğa olayı küresel ısınmanın önümüze koyduğu acı tablo olarak ortaya çıkıyor. Gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak için Ankara Ticaret Odası öncülüğünde düzenlenen EKO İklim Zirvesi'nde önemli sonuçların çıkacağına inanıyorum” dedi.

Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi’nin olumlu devam ettiğini belirten gazetemiz personeli Can, “Gazetemiz Vansesi kurulduğu günden bu yana ülkemizin ve ilimizin gelişmesi için elinden gelen her türlü desteği sunmuştur. Bu zamana kadar binlerce sempozyum, toplantı, seminer ve eğitime katılarak fikirlerini beyan etmiştir. İklim değişikliğine karşı farkındalığın yaratıldığı, sorunların tartışıldığı ve çözümlerin konuşulduğu Eko İklim Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesinde “İklim değişikliği” ile “yeşil dönüşüm” konuları ele alınıyor. Ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu iklim değişikli ciddi sorunlar oluşturmaya başladı. Şuan ülkemizin acilen kapsamlı bir İklim Kanununa ihtiyacı bulunmaktadır. Yeşile mutlaka ama mutlaka gereken önem verilmelidir. İklim Değişikliği ve Yeşil Dönüşüm konularında küresel düzenlemelere en doğru şekilde ve hızlı şekilde hazırlanmak, iklim değişikliği ile mücadele ve ekonomiye etkisinin en aza indirilmesi için ortak akıl oluşturulmalı. Van’ımızda yerel yönetimler başta olmak üzere herkesin bu konuya duyarlı davranması gerekir. Biz Vansesi Gazetesi ve Türk İnternet Medyası Birliği olarak, 81 il temsilcisi ve 10'a yakın yurt dışı temsilcisiyle Eko İklim Zirvesine katılarak fikirlerimizi söyledik. Vansesi Gazetesi olarak üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye, her türlü katkıyı sunmaya hazırız” diye konuştu.

DEVLET BAŞKANLARI İKLİM POLİTİKALARINI ANLATTI

İklim değişikliği ve yeşil ekonomi konularına uluslararası bakış Zirve’de “İklim Değişikliği-Global Stratejiler” başlıklı oturumda ele alındı. Kuzey Makedonya Devlet E. Başkanı Dr. Gjorge Ivanov, Kolombiya Devlet E. Başkanı Andres Pastrana Arango, Nepal E. Başkanı Madhav Kumar Nepal, Meksika Devlet E. Başkanı Felipe Calderon, Endonezya 5. Cumhurbaşkanı Magawati Sukarnoputrida, Kanada E. Başbakan Yardımcısı Sheila Copps’un konuşmacı olarak katıldığı Zirve’nin Moderatörlüğünü GD Global Kurucu Direktörü Gözde Dizdar üstlendi.

 

 

Bakmadan Geçme