Vanlıların gündeminde yerel seçim var

2014 yerel seçimlerine aylar kala aday adayları ortaya çıkarken Vanlı vatandaşlar seçim sürecini yakından takip ediyor.

Fazıl ERÜŞ

2014 Mart ayı yerel seçimlerinde Büyükşehir başta olmak üzere ilçelerde aday adayları ortaya çıkarken Vanlılar seçim sürecini ilgiyle takip ediyorlar. Vanlıların gündeminde seçim,  aday adayları ilk sırayı alıyor. Vatandaşlar seçim ile ilgili düşüncelerini gazetemize anlattılar.

Aday adaylarının hep aynı yüzler olmasından rahatsız olan İtalia giyim mağazası sahibi Abdullah Laçin, “ Aday adayları Van’ı seven, bilgili, dürüst, donanımlı, deneyimli bilen kişiler olmalıdır. Bazı aday adaylarının kendilerine adaylık verilmeyeceğini bildikleri halde iktidarın gücünü nasıl kullanabiliriz düşüncesinden dolayı aday olduklarına inanıyorum. Bu şehrin zaman kaybetmeye tahammülü yoktur ”dedi.

Üniversite öğrencisi Yıldırım İliş, “  Bu şehirde yaşayan birey olarak seçim sürecini çok yakından takip ediyorum. Depremde Van’ın yanında olmayan,  vatandaşlarımıza yardım eli uzatmayanlar bugün aday aday oldular. Bütün partilerin halkın sevdiği birikimi olan isimleri aday göstermeleri gerekir.” dedi.

Yerel seçimleri takip etmediğini belirten Songül Ogün, “ Kim kazanırsa kazansın Van’ın şehirleşmesinde, modernleşmesinde, çarpık görünümünde hiç bir şey değişmiyor. Hizmetler aynı kalitede. Gelen gidenden farklı bir hizmet yapmıyor. Garibanlara el uzatılmıyor. Heyecan yaratacak, mutlu edecek işler gerçekleştirilemiyor.  Bu nedenle seçim sürecini takip etmiyorum.” diye konuştu.

Üniversiteden yeni mezun olan Cahit Kılıç, “ Van halkı seçimlerde çok sessiz duru ama sağlıklı karar verir.  Bütün partiler ve adaylar sürprize açık olmalıdır. Depremde, zor günde kim vatandaşların yanında durmuşsa, seçmenin   beklediği   yetkin aday çıkarmışsa  karşılığını alacaktır diye düşünüyorum” dedi.

Seçimler ile ilgili görüşlerini açıklayan Kadayıf ustası Bülent Şahin, “ Seçim sürecini takip ediyorum. Van’ın ve bu şehirde yaşayanların geleceği için bu seçimi çok önemsiyorum. Seçimlere 5 ay gibi kısa bir süre kaldı. Ancak parti adayları hala kesinleşmedi. Partilerin adayları kesinleştikten sonra adaylar hakkında daha sağlıklı değerlendirme yapabiliriz. Yerel seçimlerde partinin önemli olduğunu sanmıyorum. Vatandaşlarımız yerel seçimde halka ve şehre başarılı hizmet vereceklerine inandıkları adaya oy verecekler” dedi.

Seçim sürecini yakından takip ettiğini belirten esnaf Bülent Kaçıkar, “ Van’ın geleceğini şekillendirecek olan yerel seçimleri ilgiyle takip ettiğini seçmenlerin adayları, açıklamalarını, adayların öz geçmişlerini,  birikimlerini bu süreçte sağlıklı incelemesi gerekir. Van Büyükşehir ve ilçe belediyeleri dürüst ve çalışkan belediye başkanları tarafından yönetilmesi için seçmen olarak bizlerede sorumluluk düşüyor.”  

Bakmadan Geçme