Vanlılar’dan Pekmeze Yoğun İlgi

Vatandaşlar soğuk havalar ile birlikte bağışıklık sistemini güçlendiren enerji veren, vücut direncini artıran pekmeze yoğun ilgi göstermeye başladı.

Fazıl ERÜŞ

Şifa kaynağı olan pekmezin sabah aç karnına bir çay bardağı ılık suyun içine, 2 tatlı kaşığı pekmez koyup, üzerine limon sıkılarak içilmesi halinde kansızlık ve demir eksikliğine çare olacağını söyleyen Doğa Şarküteri sahibi Can Taciroğlu üzüm pekmezinin kilosunu 10 liradan satıyoruz dedi.   Vanlıların genelde üzüm pekmezini tercih ettiğini belirten Doğa Şarküteri satıcısı Nazlı Orakçı, üzüm pekmezinin besleyici ve kan yapıcı özelliği vardır.  Pekmez öksürüğe de iyi gelmektedir. Kar yağışıyla birlikte satışımız daha çok arttı. Kışın tüketilecek en sağlıklı ürün pekmezdir. Bu nedenle vatandaşlar kışın soğuktan korunmak için pekmez tüketiyor” diye ifade etti.

Vanlılar sağlığına dikkat ediyor

Vanlıların beslenmeye çok dikkat ettiğini vurgulayan Orakçı, “Kışın en çok pekmez, tahin, helva satıyoruz. Pekmez’in kilosu 10 lira, tahin ve helva’nın kilosu ise 13-15 lira arasında değişiyor.  Çünkü hijyenik ortamda doğal ürünler satıyoruz. Pekmez ve Helvayı Malatya ve Siirt’ten getiriyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme