• Haberler
  • Yaşam
  • Vanlılara uyarı: Sağanak ve gök gürültülü yağışlar geliyor!

Vanlılara uyarı: Sağanak ve gök gürültülü yağışlar geliyor!

Van Valiliği tarafından yapılan açıklama ile Pazar günü öğle ve akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği ifade edilerek Vanlılara uyarı yapıldı.

Van Valiliği, meteorolojik değerlendirmeler sonucunda Vanlılara önemli bir uyarıda bulundu. Valilik tarafından yapılan açıklamada, bölgede parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı belirtilirken, Pazar günü öğle ve akşam saatlerinde Hakkari ve Van il genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği ifade edildi.

Açıklamada, özellikle Van ilinin güney ve doğu kesimlerinde (Başkale, Çatak, Gürpınar, Özalp ve Saray ilçeleri) yağışların aralıklı olarak kuvvetli olmasının tahmin edildiği vurgulandı. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzlukların yaşanabileceğine dikkat çekildi.

Valilik, vatandaşların bu tür olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirterek, "Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur" ifadesini kullandı.

Vansesi Haber

Bakmadan Geçme