Vanlılar yıkımı yarıda kalan binanın yıktırılmasını istiyor

2011 yılında yaşanan Van depreminde ağır hasar alarak yıkım kararı verilen binanın yarım kalan yıkım çalışmalarının tamamlanmasını isteyen Vanlılar yetkililere seslendi.

Tahir Tekin

Van Büyükşehir Belediyesi'ne ait şehir merkezinde yer alan, ağır hasarlı Belediye İş Merkezi'nin yıkım çalışmalarının yarım kalması vatandaşlardan tepki topluyor.

Yetkililere seslenen vatandaşlar söz konusu binan tehlike saçtığını, görüntü kirliliği yarattığını belirterek yarım kalan yıkım çalışmalarının tamamlanmasını istiyor.

Gazetemize konuşan vatandaşlar, “2011 Van depreminden sonra ağır hasar alan binanın yıkım çalışmaları geçtiğimiz yıl başladı ancak yaşanan sorunlardan dolayı yıkım çalışmaları tamamlanmayıp yarım bırakıldı. Buradan hergün binlerce insan gelip geçiyor. Yarım kalan yıkım çalışmalarının acilen tamamlanması gerekiyor. Bina hem çirkin görüntü oluşturuyor hemde tehlike arz ediyor. Allah korusun binanın çökme tehlikesi de var. Memleketimiz deprem kuşağı üzerinde yer alıyor. Zaman, zaman depremlerin olduğu ilimizde bu konulara çok dikkat edilmesi gerekir. Yarıda bırakılmış yıkımın ileride pişmanlık yaratmaması için şimdiden tedbir alınıp kötü sonuç yaratmadan, keşkeler söylenmeden bu enkazın ortadan kaldırılması, buradaki esnafın yol ve yol güzergahından gidip gelen insanlarımızın sağlığı bakımından çok önemlidir. Yetkililer bir an evvel sesimize kulak vererek binanın yıkım çalışmalarını tamamlamalıdır” dediler.

 

Bakmadan Geçme