Vanlılar Onarım Bekliyor!

Van'ın pek çok işlek caddelerinde Belediyeler tarafından yakın tarihte yapılan caddelerde bulunan kaldırımlarda yaşanan tahribat onarım bekliyor.

Fahrettin Yiğit

Van’ın merkez ilçelelerinde İkinisan caddesi vb. yollarda bulunan kaldırımların bozuk hali dikkatleri çekiyor.

Kentin en işlek caddelerinden biri olan İkinisan Caddesi üzerinde bulunan kaldırımların bozulması vatandaşlar tarafından tepki topladı. Kaldırımların bozuk olmasının verdiği mecburiyetle araç trafiğinin yoğun olduğu caddede yürümek zorunda kalan vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırımların bir an önce yeniden yapılmasını istedi. Gazetemize konuşan Cadde esnafı, bu kaldırımları sadece yayaların kullanmadığını, engelli bulunan vatandaşlarında kullandığını ifade ederek kentteki yetkililerin bir an önce bozuk kaldırımların yapılması için çözüm istedi.

Vansesi Haber
 

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 1
Yollarımızın içler acısı hali 28 Ağustos 2023 19:17

Van'da bu fotoğraftaki gibi bozuk ve kullanışsız en az üç bin yer var. Her caddede, her sokakta, her kaldırımda istisnasız bozuk, çökük, kırık, arızalı, kullanışsız yer var. Fakat nedense sadece vatandaş görüyor. Alternatif yollar yok. Çevre yolu yok. Toprak yol çok. Yamalı yol çok. Bozuk yol çok. Stabilize yol çok. Dar yol çok. Kaldırımsız yol çok. Asfaltsız yol çok. Parke taşsız yol çok. Refüjleri bakımsız yol çok. Aydınlatmaları yanmayan yol çok. Süpürülmeyen, temizlenmeyen ve kirli olan yol çok. Yani Van merkezdeki beş on cadde ve sokaktan ibaret değil. Binlerce, hatta on binlerce cadde, sokak, ara sokak ve çıkmaz sokak var. Koca şehrin detaylı kontrole ve özenli nice çalışmaya ihtiyacı var Bir şehir ancak yolları kadardır.

Bakmadan Geçme