Vanlılar kaldırımların temizlenmesini istiyor

Van'da Mart ayında etkili olan kar yağışının ardından kaldırımlar buz pistine döndü. Yetkililere seslenen vatandaşlar kaldırımların temizlenmesini istedi. 

Van’da, dün başlayıp gecenin ilerleyen saatlerinde etkili olan şiddetli kar yağışıyla birlikte kentin birçok mahallesinde arızadan kaynaklı elektrikler kesildi. Geceyi karanlıkta geçiren vatandaşlar, şehir merkezinde kaldırımların temizlenmemesinden dolayı dert yakındı. 

Kar yağışının ardından kaldırımlar buz pistine dönüşerek vatandaşlar için tehlike oluşturdu. Bu durum üzerine vatandaşlar, kaldırımların temizlenmesi için yetkililere seslendi.

Vanlılar kaldırımların temizlenmesini istiyor

Van’da etkili olan kar yağışının ardından kaldırımlardaki karların zamanında temizlenmemesi ve buzlanmanın önlenememesi nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve engelli bireyler için yürümek neredeyse imkansız hale geldi. Kaygan yüzeylerde yürümek, düşme ve sakatlanma riskini artırdı. Bu durum, günlük olumsuz hayatı etkilerken vatandaşlar için ciddi sorun haline geldi.
Vatandaşlar, kaldırımların temizlenmesi ve buzlanmanın önlenmesi için yerel yönetim ve belediye yetkililerine çağrıda bulundu. Vatandaşlar, kaldırımların düzenli olarak temizlenmesi, tuzlama işlemlerinin yapılması ve buzlanmayı önleyici önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Vanlılar kaldırımların temizlenmesini istiyor

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme