VANLILAR GÜNEŞLİ HAVANIN KEYFİNİ ÇIKARIYOR

Son 26 yılın en yoğun kış mevsimini geçiren Van'da ilk cemrenin havaya düşmesinin ardından havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar cadde, sokak ve açık havadaki kahvelere akın etti.

Burhan Ergin

Soğuk ve yoğun kar yağışlı geçen kış mevsiminin ardından güneşli havaya kavuşan Vanlılar uzun aradan sonra güneşli havayla birlikte açık alandaki kahvelere akın ederek yazdan kalma havanın keyfini çıkardı. Geçtiğimiz hafta yoğun kar yağışı sonrası vatandaşlar havaların ısınmasıyla birlikte kendilerini dışarı attı. Kaldırımlara masa ve kürsü kurarak hizmet vermeye başlayan kahve işletmecileri işlerden memnun olduklarını söylediler.

Kahvehanelerin önündeki kürsülerde oturarak güneşli havada çay keyfi eşliğinde sohbet eden vatandaşlar, uzun süre etkili olan soğuklar sebebiyle güneşli havalarda dışarıda oturmayı özlediklerini söylediler. 

Vatandaşların uzun aradan sonra ilk defa dün dışarıda oturup güneşte ısınarak çay içtiklerini söyleyen kahvehane işletmecileri, “Van’da ilk cemrenin havaya düşmesiyle havalar ısınmaya başladı. Artık yoğun kar yağışıyla geçen kış mevsimi artık geride kaldı diyebiliriz. Kış mevsimin yağışlı ve soğuk olmasından dolayı vatandaşlar dışarıda güneşte oturmaya hasret kalmıştı. Bu sebeple artık vatandaşlar kapalı yerlerden çıkarak güneşin altında oturuyorlar. Kahvehane önünde oturup güneşin tadını çıkaran vatandaşların yoğun ilgisi çay satışlarını da arttırıyor” dediler.

 

Bakmadan Geçme