Vanlılar Erdoğan'ı Bekliyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir takım ziyaret ve toplu açılışlara katılmak üzere yarın Van'a geleceğini söyledi.

İlhan Siyahtaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Van ziyareti ile ilgili İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Zahir Soğanda,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  yarın saat 15.00'da toplu açılış törenine katılmak üzere Van'a geleceğini, Van halkının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı heyecanla beklediğini söyledi. Soğanda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Vanlıların gönlündeki yerinin bir başka olduğunu belirtti. Soğanda, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cumhurbaşkanımızı karşılamaları halinde belediye ye iadei ziyarette bulunacağını ifade ettti.

Soğanda yaptığı açıklamada, " AK Parti Kurucu Genel Başkanımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yarın saat 15.00'da toplu açılış töreni için Van'a geliyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza hoş geldiniz diyoruz. Van'ımız halkımız kendilerini heyecanla, sevgiyle bekliyor.  Sayın Cumhurbaşkanımızın Van halkımızın gönlünde yeri başkadır. Cumhurbaşkanımızda Van'ı seviyor  Van'a her fırsat bulduğunda geliyor. Van'ın dertlerini dinliyor. " dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde AK Parti hükümetleri tarafından Van'da gerçekleşen yatırımların açılışının henüz yapılmadığını kaydeden Soğanda, "Van'da hükümetlerimiz tarafından, devletimiz tarafından ne kadar büyük yatırım yapıldığı pek bilinmemektedir.  Ak Parti hükümetleri geldiği günden bu yana ilimizde birçok yatırım söz konusudur. Van yatırım alanında adeta sessiz bir devrim yaşamıştır Sayın Cumhurbaşkanımız Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı,  Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı,  Kültür ve Turizm Bakanlığı, AFAD'ın Van'da yaptığı konutlar dışında diğer yaptığı yatırımlar ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne yapılan yatırımları kapsayan  toplam  1.5 kat trilyon tutarı olan yatırımların açılışını gerçekleştirecektir.  Van'ımızda özellikle depremde birçok bina yıkıldı. Bunların yerine yeni binalar  yapıldı bu binalarında  açılışı olacak. Bu hizmetler Van'ımızın çağ atlamasına neden olmuştur.  Yatırımların halkımıza hayırlı olmasını diliyor Cumhurbaşkanımıza şimdiden hoş geldiniz,  sefalar getirdiniz diyorum" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme