VANLILAR DERNEĞİ 13. YILINI KUTLADI

2009 yılında İzmir'de kurularak Van'ın tanıtımına büyük katkı sunan Vanlılar Derneği 13. kuruluş yıldönümünü kutladı. 2 Nisan Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yılında çeşitli etkinlikler yapacaklarını söyleyen Vanlılar Derneği Başkanı Ercan Turan, 'Üyelerimizle birlikte tamamen gönüllük esasına dayalı Van'ımız için hizmet ediyoruz. 2 Nisan Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yılına kısa bir zaman kaldı. Biz şuan kollarımızı sıvayarak yapacağımız etkinliklerle ilgili çalışmalarımıza başladık. Allah'ın izniyle 2 Nisan'ın Van kurtuluşunu en güzel şekilde kutlayacağız' dedi.

Burhan Ergin

Kurulduğu günden bu yana İzmir'de Van'ın tanıtımına, kültürüne yönelik çalışmalar yapan, Vanlıların ve Van'a gönül veren Van dostlarının birlik ve beraberliğine katkı sağlayan Vanlılar Derneği, 13. kuruluş yıldönümünü etkinliklerle kutladı. 13.Kuruluş yılı etkinliğine, Vanlılar Derneği Başkanı Ercan Turan’ın yanı sıra AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, Karabağlar Kaymakamı Cemil Özgür Öneği, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı İbrahim Uğur, İlçe Başkanı Latif Alaboğa, milletvekili Sinan Turan, AK Parti İlçe Başkanı İrfan Doğruca, CHP İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, Deva Partisi İlçe Başkanı Abdullah Kaya, Karabağlar Tarım ve Orman Müdürü Özer Matur,Anadolu Derneği Birliği Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Cemiloğlu,9 Eylül Dernekleri Federasyonundan İbrahim Kılınç, Özgür Mihyaz,Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Gallenguş, Ege Bölgesi Ağrı Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri Cem Akagündüz, Buca Vanlılar Derneği Başkanı Aslan Okşan, Ege Vanlılar Derneği Başkanı Çetin Türkmenoğlu, İzmir Vanlılar Derneği Başkanı Yaşar Kara, İzmir Van İş Adamları Derneği Başkanı Yılmaz Kaya,İzmir Ercişliler Derneği Başkanı Vedat Tosun, Van Ercişliler Derneği Başkanı Adil Öztunç, İnüs Dernek Başkanı Çağlayan Karadeniz ve çok sayıda Vanlı katıldı.

Vanlılar Derneği Başkanı Ercan Turan, “Derneğimiz kurulduğu günden bu yana ilimizin tanıtılarak gelişmesi için büyük çaba sarf etti. Üyelerimizle birlikte tek derdimiz her zaman memleketimiz Van oldu. Van’ımızın tanıtımı için bu zamana kadar hepimiz üzerimize düşen görevleri eksiksiz şekilde hiçbir karşılık beklemeden yerine getirdik. Vanlılar Derneği 2009 yılından bu yana İzmir’de yaşayan Vanlılar arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, insanlarımızın huzuru, mutluluğu, çalışma arzularını, maddi ve manevi sorunlarına pratik çözümler üretebilmek, Van’ın kadim kültürünü tanıtırken İzmir’in sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunmak üzere kurulmuştur. Üyelerimizle birlikte tamamen gönüllük esasına göre Van’ımız için hizmet ediyoruz. 2 Nisan Van’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yılına kısa bir zaman kaldı. Biz şuan kollarımızı sıvayarak yapacağımız etkinliklerle ilgili çalışmalarımıza başladık. Allah’ın izniyle 2 Nisan Van’ın kurtuluşunu en güzel şekilde kutlayacağız. Birlik, beraberlik ve dayanışmanın pekiştiği programımıza emek veren, katılan tüm dostlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Programın sponsoru Nalan Ergin, Vedat Tosun, Asaf Kara, Yılmaz Kaya, Emine Teker, Zeynep Kanter ve Selami Coşkun’a verdikleri desteklerden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

 

Yorumlar 2
Ercan Turan 17 Şubat 2022 22:45

Teşekkür ederiz

Ercan Turan 17 Şubat 2022 22:45

Teşekkür ederiz

Bakmadan Geçme