VANLILAR AŞI OLMAK İÇİN SIRAYA GİRDİ

Günlük covıd-19 tablosu haritasında yüzde 57'lik oranla Van'da 645 bin 879 kişi aşı yaptırmışken, vaka sayısının patlamasından dolayı açıklama yapan Vali Mehmet Emin Bilmez'in 'aşı olun' çağrısına Vanlılar olumlu yanıt verdi. Valilik önünde kurulan stantta yoğunluk oluşturan vatandaşlara aşı yapılıyor.

Burhan Ergin

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüsle mücadele kapsamında vatandaşların aşı olmaları konusunda çağrı yapan Vali Mehmet Emin Bilmez’in açıklamasından sonra vatandaşlar Van Valiliği önünde kurulan stantta aşı olmak için sıraya girdi.

Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından valilik önünde kurulan mobil aşı noktasında vatandaşlar randevu almadan sıraya girip Covid19 aşısı oluyor.

“Normale dönmek için mutlaka aşı olmalıyız”

Gazetemize konuşan vatandaşlar herkesin aşı olması gerektiğini belirterek, “Özellikle gençlerimizin kurallara karşı duyarlılığı gözardı etmesiyle vaka sayılarında artış görülmektedir. Sayın Valimiz Mehmet Emin Bilmez günlerdir çağrı yaparak Vanlıları aşı olmaya davet ediyor. Dünyayı sallayan koronavirüs salgınından kurtularak normale dönmek için herkesin aşı olması lazım. Bu konuda herkesin sayın valimizin çağrısına duyarlı davranarak uyması gerekiyor. İnsanlar aşı olursa inanıyoruz ki ilimizde vaka sayısı düşüşe geçer. Aşılarla ilgili kafa karıştırıcı komplo teorilerine kimsenin kulak vermemesi lazım. Bakanlığın koordinasyonunda ülkemizde ve ilimizde aşının bilimsel bir şekilde iyi anlatılması gerekiyor. Çünkü normale dönmek için mutlaka aşı olmalıyız” dediler.  

“Toplumsal bağışıklık kazanmak için aşı olmalıyız”

Normalleşmeyle birlikte vaka sayılarının arttığına dikkat çeken vatandaşlar “Aylarca salgın tedbirleri nedeniyle yaşanan kapanmaların, kısıtlamaların verdiği bunalımın tamamıyla açılmanın verdiği rehavetle maalesef salgını bizlere çabuk unutturdu. Oysa, virüsü tamamıyla hayatımızdan çıkarmada tedbirlere uyup devam ettirmek büyük önem taşıyor. Toplum olarak herkesin aşı olması, aşılanmaya katkı sağlaması çok önemli. Ancak, virüse karşı savaşı kazanmanın yolu kurallara uyup aşı olmaktır. Aşıya karşı maalesef değişik önyargılar oluşmuş durumda. Toplumsal bağışık kazanma yolunda aşılanmanın önemi oldukça büyük. Ne kadar fazla kişi aşılanırsa toplum olarak virüse karşı o kadar güçleniriz. Kısıtlamaların tamamıyla kalktığı bu günlerde aşı olmayan kişilerde salgına yakalanma ve salgını yayma ihtimali daha yüksek seyrediyor. Maske ve mesafe kurallarıyla beraber normale dönmeye çalıştığımız bu günlerde aşılama çalışmalarına destek olunmaması durumunda yakın zamanda yeniden kapanma ihtimali ortaya çıkabilir. Toplumsal bağışıklık kazanmak için aşı olmak çok önemli. Toplumumuza ve bizlerden sonra gelecek genç nesillerimize salgından arınmış bir dünya bırakmak için aşı olmalıyız. Sağlığımız, ekonomimiz, geleceğimiz için herkes bu konuda hassasiyet göstermeli” ifadelerini kullandılar.

 

Bakmadan Geçme