VANLI ZEYNEP'TEN ULUSLARARASI BAŞARI

Muradiye Belediyesi Atletizm İhtisas Kulübü sporcusu Zeynep Bayçınar (16) Uluslararası Salon Atletizm Yarışmaları'nda 3 bin metre branşında şampiyon oldu.

Vansesi Haber Merkezi

Muradiye’de 2 yıl önce başladığı atletizmde gösterdiği performansla milli takıma kadar yükselen Zeynep Bayçınar (16) Uluslararası Salon Atletizm Yarışmaları'nda 3 bin metre branşında şampiyon oldu.

2 yıl önce Muradiye Belediyesi bünyesinde hizmete açılan Atletizm İhtisas Kulübü atletizm kurslarına katılarak önemli başarılar elde eden Zeynep Bayçınar kısa sürede kendisini geliştirip, katıldığı yarışmalarda çok sayıda madalya aldı. Milli takıma seçilen Zeynep Bayçınar, Nisan 2018'de Fransa'nın başkenti Paris'te yapılan, 33 ülkenin katıldığı Dünya Liselerarası Kros Şampiyonası'nda genel sıralamada 25'inci ve 2003 doğumlu olarak ise dünyanın en iyi sporcusu oldu.

Bayçınar, Adana'da 12 Ocak tarihinde kendisinden büyük sporcularla üst kategoride yarışarak, Kulüplerarası Kros Ligi U 20 Genç Kadınlar kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu. Zeynep Bayçınar, bazı yarışmalara ise Fenerbahçe Spor Kulübü adına katılıyor. Portekiz'in Albufeira kentinde 3 Şubat'ta yapılan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Kros Yarışmaları'nda Bayçınar 6'ncı oldu. Takımı Fenerbahçe ise şampiyon oldu.

Bayçınar, 18 Şubat'ta İstanbul da yapılan U18 Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası'nda ise Türkiye şampiyonu oldu. Bayçınar'a destek veren Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Harun Yücel ve eşi Serap Yücel de sporcuyu yalnız bırakmıyor.  Bayçınar, 6 Mart'ta yapılan Uluslararası Salon Atletizm Yarışmaları'nda 3 bin metre branşında şampiyon olarak Türkiye'nin göğsünü kabarttı.

 

Bakmadan Geçme